GODT PASSET PÅ: Både Sindre Lunke og Krister Hagen har vært igjennom helsesjekken hos Riwal Readynez Cycling Team på dansk jord. For kristiansanderen endte det med et inngrep for å fjerne et hjertesyndrom. Lunke er nå under observasjon med EKG-måler før det stilles en nærmere diagnose. Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

Norsk duo får frie tøyler i dansk satsing

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.05.19 11:08

Del på    

Riwal Readynez ledes av Hagen og Lunke på Ringerike.

– Vi har vist at vi har tatt det endelige steget fra kontinental- til prokontisatsing, lød formaningen fra sportsdirektør Michael Skelde etter at Riwal Readynez kjempet side om side med Team INEOS og CCC Team om sammenlagtseieren under Tour de Yorkshire nylig.

Lørdag ankommer det danske laget Norge og Sundvolden GP som det eneste PCT-mannskapet på startstreken.

Husk at du kan følge både Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix LIVE via procycling.no lørdag og søndag! SGP starter 13:00, mens start for Ringerike Grand Prix går ved Søndre torg i Hønefoss 11:30, søndag.

Det i seg selv er nok til å flytte favorittstempelet over på danskene under den norske UCI-åpningen, som ofte har munnet ut i danske triumfer på norsk jord.

Denne gangen er det dog to nordmenn blant spydspissene på mannskapet. Både Krister Hagen og Sindre Lunke er ventet å få frie tøyler under Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix.

– Under Tour de Yorkshire var hele laget i bra form, så det blir spennende å se hva vi kan få til. Det blir vel for meg, Sindre og kanskje Emil Vinjebo vi går for. Alexander Kamp skal ha en liten treningsperiode, så han er ikke med før under Tour of Norway. I tillegg skal vi stille lag under Scandinavian Race i Uppsala, men Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix er viktige ritt for oss, sier Krister Hagen til procycling.no.

– Går for seier begge dager

Lørdag venter 164 kilometer med start ved Sundvolden hotell og målgang oppe ved Kleivstua. Underveis er det to passeringer av Røinebakken og en teknisk utforkjøring på vei ned.

Selv om Røinebakken kan føre til utskillelse, er det alltid de siste 4,5 kilometerne (7 prosent i snitt) opp til Krokkleiva som avgjør endagsrittet.

Hagen er med sin fysikk ingen opplagt favoritt, men man skal ikke lengre tilbake enn til fjorårsutgaven før han kjørte inn til 7.-plass et par sekunder bak daværende lagkompis Kristian Aasvold opp bakken.

– Vi kommer til å gå for seier begge dager, men i utgangspunktet er det nok Ringerike Grand Prix som passer meg best, selv om jeg ble 7 på Sundvolden også i fjor.

I 2016 var det kun Trond Håkon Trondsen (den gang for Team Sparebanken Sør) som var raskere enn sørlendingen under Ringerike Grand Prix.

Lå langt framme og kjempet i Yorkshire

Hagen melder at kroppens han føltes ’overraskende bra’ etter at han pådro seg en infeksjon i etterkant av Giro di Sicilia.

Det ga ham kun 2-3 dagers trening inn mot Tour de Yorkshire. Alle som fulgte med det rittet, vet at både han og lagkompis Sindre Lunke gjorde sine saker godt der.

Sportsdirektør Michael Skelde avventer Hammer Stavanger og Tour of Norway før han slutter seg til Riwal Readynez på norgesturné. Dermed er Michael Blaudzun som har ansvar for strategien under den norske UCI-åpningen.

Skelde ser likevel liten grunn til å legge skjul på at nordmennene skal få lov til å vise seg fram på hjemmebane:

– Det ville ha vært veldig merkelig om de to var veldig motivert foran rittene i Norge. Det har vist at de kjører bra og har sittet med langt framme og kjempet i de siste ritene de har kjørt. Så skal vi også være ærlige å si at vårt hovedfokus går inn mot Tour of Norway og Hammer Series som blir den neste store oppgaven for lagets del, sier Skelde til procycling.no.

Både Hagen og Lunke var opprinnelig satt opp til å kjøre Kroatia rundt i slutten av april, men arrangøren valgte å avlyse rittet på kort varsel.

– De har nok hatt en litt for lang rittpause på grunn av det, men mentalt tror jeg de begge er motivert for å gjøre det godt denne helgen. Og det er ofte motivasjonen som avgjør ved slike anledninger. Vi gleder oss til å komme oss til Norge, og jeg håper alle tar med seg de gode følelsene fra Tour de Yorkshire som vi nettopp har avslutta. Vi ønsker å vise fram i Norge at vi har tatt nye skritt, har blitt enda bedre og kan utgjøre en forskjell under ritt på dette nivået, påpeker Skelde.

Du finner arrangørens info om løyper og startlister her!

Husk at du kan følge både Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix LIVE via procycling.no lørdag og søndag!

Tagget med: , , , ,

Les også disse