I DET UMULIGE HJØRNET: Mathieu van der Poel gamblet litt og gikk til tidlig for å sikre at han ikke ble sperret inne. Da var det ingen som kunne gjøre noe med 24-åringen. Foto: Stephen Pond/Getty Images

Grøndahl Jansen om Van der Poels superavslutning: – Det var nokså sjanseløst

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.19 12:02

Del på    

Nederlenderen sendte av gårde et skremmeskudd før VM.

(procycling.no): Etter en hard og fartsfylt finale, skulle den fjerde etappen i Tour of Britain avsluttes med en 600 meter lang stigning med seks prosent i snitt i Kendal.

Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) var stadig på offensiven den siste timen, men verken han eller noen andre hadde mulighet til å svare da Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) startet spurten rundt 300 meter fra mål.

Grøndahl Jansen var plassert på bakhjulet til nederlenderen, men akselerasjonen til 24-åringen kunne ingen stoppe.

– Det var nokså sjanseløst for min del. Jeg brukte en del krutt på å komme av gårde i forkant og vekta mi spiller heller ikke på lag i en slik avslutning, sier nordmannen til procycling.no. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg kunne egentlig ikke kjøre raskere opp bakken til mål. Vi kjempet om seieren, men femteplass var i dag det beste vi kunne klare. Mike (Teunissen) og jeg prøvde å angripe hver vår gang. Sjansene våre til å vinne etappen var større i en mindre gruppe uten for eksempel Van der Poel, men det var vanskelig å komme av gårde som én av de bedre plasserte rytterne i feltet (i sammendraget), og det var også en del motvind som gjorde det vanskeligere, sier han til lagets nettside etter etappen.

Se video av spurten her!

Trentin: – Trolig ingen som kan matche ham i en slik avslutning for øyeblikket

Grøndahl Jansen endte til slutt på en femteplass og hoppet med det opp til en syvendeplass i sammendraget. Der er det nå nevnte Van der Poel som leder, ett sekund foran Matteo Trentin.

Etter etappen kom det mange reaksjoner på at Van der Poel nå seiler opp som den største favoritten til å vinne VM-fellesstarten 29. september.

– Han er helt sikkert blant favorittene, men la oss se hvordan det går. I en avslutning som denne er det få ryttere som kan matche ham, trolig ingen for øyeblikket. Han stakk fra oss som om vi bare var en gjeng med juniorer, sier Trentin til Cyclingnews.com.

Les mer om Norges VM-sjanser: – Skal Alex være der i spurten, må han komme litt som Ole Lukkøye

Van der Poels seier kommer etter at han ikke har hatt fullklaff på de første etappene i Tour of Britain. Han ble nummer fire på den første etappen og endte helt nede på en 17. plass da et redusert hovedfelt spurtet om seieren på den andre etappen. I en lignende bakkeavslutning som til Kendal på den tredje etappen i Newcastle ble han nummer to, men slått med flere sykkellengder av Dylan Groenewegen.

– Det har vært tre-fire dager siden han vant et ritt, så han var trolig sint. Eller ikke vant til det, sier en spøkefull Trentin.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tempoen trolig avgjørende for sammendraget

Onsdag venter det en relativt flat etappe, hvor Dylan Groenewegen igjen vil være den store favoritten.

For Amund Grøndahl Jansen blir det nok dermed en jobb for å trekke frem Teunissen og Groenewegen på den siste kilometeren, men nordmannens gode form gir også grunn til å tro at han kan kjempe om en god sammenlagtplassering.

– Tempoen (14,4 kilometer lang) blir avgjørende for sammendraget, og den nest siste etappen er også en god mulighet til å kjøre inn et resultat, sier han.

Den nest siste etappen, fredagens etappe, ender i en rundløype som skal kjøres tre ganger, hvor målgang er lagt til toppen av Burton Dassett Country Park (1,4 kilometer á 5,9 prosent).

Rittet avsluttes med en etappe til Manchester på lørdag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse