NUMMER TO: Amund Grøndahl Jansen ble nummer to i ZLM Tour. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Grøndahl Jansen sikret andreplassen i ZLM Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.06.19 16:15

Del på    

Men drømmeuka for Jumbo-Visma ble ikke avsluttet med ny etappeseier.

Den fjerde etappen i ZLM Tour endte i en massespurt, og dermed var det kun bonussekunder og splitter som kunne vippe Amund Grøndahl Jansen ned fra andreplassen i sammendraget, bak lagkameraten Mike Teunissen.

Nordmannen var selv aktivt med og tok det ene tilgjengelige bonussekundet bak bruddet på den andre og siste innlagt spurten. Dermed måtte han bare henge med i feltet, etter at bruddet ble hentet inn med tre kilometer igjen.

Det klarte han også og dermed kopierte Teunissen og Grøndahl Jansen resultatet fra 4 Jours de Dunkerque for en måned siden, hvor de også ble nummer én og to i sammendraget. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grøndahl Jansen utnyttet kaos – tok sin første proffseier

Ewan vant den siste etappen

Nordmannen tok selv fronten med to kilometer igjen, med Teunissen og Dylan Groenewegen på hjul. Jumbo-Visma åpnet rittet med trippelseier på prologen, Groenewegen vant de to neste etappene før Grøndahl Jansen vant den tredje etappen foran Teunissen. Men på dag fem gikk det ikke helt veien.

Det ble noe kluss i opptrekket og det var Sunweb som ledet an ut på oppløpet, med Cees Bol foran Max Walscheid. Groenewegen hadde hjulet til den høye tyskeren og kom seg opp helt på siden til Walscheid med 100 meter igjen, men da kom Caleb Ewan i høy fart bakfra og kjørte forbi Groenewegen. Dermed resignerte Groenewegen og måtte ta til takke med tredjeplass på etappen.

Det må likevel sies å ha vært et meget godt ritt for det nederlandske laget, som til slutt vant fire etapper, holdt den gule ledertrøya gjennom hele rittet, vant poengtrøya og lagkonkurransen.

For Ewan var det også en viktig seier, i det som var Lotto Soudal-rytterens siste ritt før han får debuten sin i Tour de France om to uker.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse