PARIS-ROUBAIX: Det franske rittet henger høyt for Amund Grøndahl Jansen. Her fra 2018-utgaven, hvor han ble nummer 16. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)

Grøndahl Jansen: – Det var i hvert fall noen forbedringer

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.11.19 21:53

Del på    

Testet nytt brosteinsutstyr til Paris-Roubaix.

(procycling.no): Sammen med Mike Teunissen, Maarten Wynants, Wout van Aert og et par fra støtteapparatet i Jumbo-Visma, var Amund Grøndahl Jansen i de nordlige delene av Frankrike onsdag.

Der var det utstyrstesting til Paris-Roubaix som stod på programmet, og på sosiale medier ble det delt flere bilder fra Carrefour de l’Arbre, den kanskje tøffeste sektoren i den franske monumentklassikeren.

Grøndahl Jansen forteller til procycling.no at de testet nye sykler og nye dekk/hjul, i tillegg til at de også fikk en liten rekognosering av hva som venter første påskedag neste år.

– Rulla det godt?

– Tja, det var i hvert fall noen forbedringer, men også noen nye problemstillinger med mye nytt, sier han. 

Han anslår selv at han er relativt gjennomsnittlig når det kommer til egen tidsbruk på utstyr til et ritt som Paris-Roubaix, hvor mange bruker mye tid på å finne akkurat det rette utstyret til den vanskelige brosteinen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Alexander Kristoff har på sin side gitt uttrykk for et begrenset utbytte av utstyrstesting og rekognosering tidligere. I år var han likevel nede i Frankrike for å teste utstyr tidlig i januar, og etter å ha kjørt med slangeløse dekk i de flamske klassikerne og på rekognosering i dagene før Paris-Roubaix, valgte han også å kjøre rittet med de samme dekkene.

Det endte i en aldri så liten fiasko, med tre punkteringer på kort tid.

Selv syklet ikke Amund Grøndahl Jansen årets ritt, etter at sykdom gjorde sitt til at han måtte stå over. Nordmannen har syklet rittet to ganger tidligere, og syklet inn til en fin 16. plass i fjor. 

I årets utgave var det Teunissen som ble den beste for Jumbo-Visma med sin syvendeplass, mens Wout van Aert endte på 22. plass etter at han lenge var med i seierskampen, til tross for et par uhell i kritiske øyeblikk av rittet. Van Aert har vært ute av konkurranse siden han krasjet ut av Tour de France på tempoetappen i Pau i sommer, men har vært tilbake i trening den siste tiden.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse