INGEN FULLKLAFF: En skuffet Alexander Kristoff forsvant rett inn på bussen etter hans strabasiøse ferd mot Roubaix, men var klar på at det var en sjanse han selv hadde tatt da han snakket ut om dagen sin etter rittet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff følte seg «helt genial» i 100 kilometer – så ble det bråstopp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.19 20:48

Del på    

Tankene gikk fra soloseier til kaving i bakleksa etter gambling på hjulvalg.

ROUBAIX (procycling.no): Etter å ha testet på rekognosering i januar og denne uka og i de belgiske klassikerne tok Alexander Kristoff valget om å kjøre slangeløst i Paris-Roubaix.

Trolig som én av svært, svært få valgte han nettopp det, og det skulle vise seg å bli et skjebnesvangert valg.

– Jeg håpet jo at jeg var helt genial i dag, for jeg følte meg helt genial på de første 100 kilometerne og jeg hadde 50 watt i snitt mindre enn Sven. Hadde dette funket tror jeg at jeg ville vært solo i mål, men det funket jo ikke, sier Kristoff til procycling.no.

– Jeg føler meg egentlig ikke uheldig. Jeg tok en risiko og det lønte seg ikke. Da kan jeg ikke si at det var uflaks.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed endte vårsesongen til Kristoff med en nedtur, men med seier i Gent-Wevelgem og tredjeplass i Flandern rundt kan han se tilbake på sin beste sesong på brosteinen siden jubelsesongen 2015.

– Jeg vil si det har vært veldig bra. Okey, jeg bommet i dag, men det stod ikke på formen. Jeg tok en sjanse og det funket ikke. Det tar jeg på min kappe. Jeg har aldri følt meg bra her, så jeg tenkte jeg skulle ta en sjanse. Hadde det funket tror jeg det hadde gått hele veien. Det kan være at andre har testet det før, men jeg har jo testet det selv så mye jeg kunne. Nå vet jeg i hvert fall selv at jeg må kjøre med vanlige hjul neste år, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRØBBELET STARTER: To punkteringer alt i forkant av Arenberg var dårlig nytt for Alexander Kristoff og UAE-laget. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

Byttet sykkel etter tre punkteringer

Kristoff fikk virkelig erfare at det er ikke gull alt som glimrer med tre punkteringer. De to første kom ganske kjapt før Arenberg-skogen og sendte han i realiteten ut av rittet.

En tredje punktering i etterkant av Arenberg-skogen gjorde at de siste milene bare ble ren transport inn mot velodromen i Roubaix, hvor han som eneste UAE-rytter fullførte inn til en 56. plass, over 14 minutter bak Philippe Gilbert.

– Jeg vant jo Wevelgem og ble nummer tre i Flandern på slangeløse hjul, så jeg føler meg veldig bra på dem. Jeg punkterte ikke på den første sektoren og da følte jeg meg konge. Så kom jeg inn på den andre sektoren og da sa det «poff». Da var forhjulet flatt. Jeg fikk byttet ganske kjapt og kom meg tilbake igjen. To sektorer før Arenberg punkterte jeg på bakhjulet og da skjønte jeg at jeg var i «deep shit».

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter den tredje punkteringen byttet også Kristoff sykkel, slik at han kom seg over på vanlige hjul. Da holdt han seg også unna ytterligere punkteringer inn mot Roubaix.

– Vurderte du å bytte sykkel allerede etter de to første punkteringene?

– Ja, men jeg hadde ikke sykkel tilgjengelig for bilen var for langt bak. Da måtte jeg ta hjul langs veien. Hadde jeg byttet sykkel etter første punktering kunne jeg kanskje vært med, men du kan punktere på en vanlig sykkel også, så det kunne vært tilfeldig. Jeg hadde jo ikke punktert noe i Belgia og på trening, så jeg hadde ingen formening om at jeg skulle punktere mer, sier Kristoff. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAVNET I BAKLEKSA: 2019-utgaven av Paris-Roubaix var heller ikke gangen det store skulle skje for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kjører på vanlige hjul neste år

Hovedutfordringen var da han lå i feltet, slik at han ikke helt kunne se brosteinene klart foran seg. Gjennom Arenberg-skogen lå han alene og kunne se de forskjellige hullene og spisse kantene, slik at han kunne kjøre utenom dem – som han også gjorde på rekognoseringen.

– Er årsaken så enkel at du ikke kunne se brosteinen?

– Jeg tror egentlig det, for jeg punkterte ikke på selve brosteinen, men der det var et hull eller der brosteinen stod skjevt. Det var som et «snake bite» som tok meg. Da sa det bare poff og så sprutet det ut noe gugge, sier han.

Så selv om punkteringene kom da han satt lengre bak i gruppa avviser han at han vil prøve seg med slangeløse hjul neste år, men da bare sitte så langt fremme at han har god oversikt over steinene.

– Nei, jeg kommer nok til å kjøre med vanlige, skikkelige Roubaix-hjul neste år. Så får jeg heller bare slite litt mer.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse