BYGGER FORM: André Greipel kan bli en viktig rytter for Lotto Soudal i søndagens De Ronde. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).

Greipel tror på Flandern-suksess for Lotto Soudal

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 31.03.16 09:40

Del på    

Tyskeren jager form i De Panne denne uken.

DE PANNE (procycling.no): André Greipel gjorde et forsøkt på å hevde seg i spurten på onsdagens etappe i Driedaagse De Panne, men den tyske Lotto Soudal-rytteren fremste fokus denne uken er å gjøre opp for tapt tid etter et ribbeinsbrudd i Volta ao Algarve.

Siden han ikke kom til start på den femte etappen i Portugal i slutten av februar, har 33-åringen akkumulert sparsomt med rittkilometer og hans nåværende form bærer tydelig preg av manglende konkurranse. Et sedvanlig fartsfylt og intenst De Panne-ritt har således vært et tøft sted å finne formen for Greipel, som ikke kom til mål Gent-Wevelgem sist søndag.

– Jeg er ikke hundre prosent ennå. Det merker jeg ganske godt. Skaden er mye bedre og plager meg ikke veldig. Nå jobber jeg med at beina også skal bli bra, sier «Gorillaen» som tok en 13.plass bak etappevinner Viviani.

– Jeg tror det er spesielt vanskelig for meg å hevde meg i spurtene her. De andre her har bedre form. Jeg har trent godt, men jeg er også på vei tilbake fra skade, og dette rittet er nok et vanskelig sted å begynne klassikerne etter min skade, sier Greipel – som er lunken på tanken å utfordre Alexander Kristoff, Marcel Kittel og Elia Viviani i en spurt mot slutten av torsdagens etappe 3a.

Flandern rundt
Greipel presset Kristoff helt til målstreken på nettopp denne etappen i fjor, idet som var en ekstremt jevn avslutning mellom de to storspurterne. Tre dager senere fulgte han opp med en svært frisk oppvisning i Flandern rundt, hvor han viste offensive takter ved å angripe på Molenberg. Før årets utgave er Greipel nok en gang innstilt på å fungere i hjelperytterrollen, men tyskeren er usikker på om han kan være like synlig som han var i 2015.

– Jeg mener vi har et godt lag til Flandern på søndag. Vår oppgave blir å hjelpe Jurgen Roelandts og Tiesj Benoot mest mulig i finalen. Jeg vet ikke om min rolle kan være den samme som i fjor. Det hadde vært bra for meg og laget, hvis så var tilfelle. Jeg synes vi gjorde et veldig bra ritt i fjor, sier Greipel med god grunn.

I 2015 hadde Lotto Soudal tre ryttere topp 15 i De Ronde. Debutanten Benoot tok en sensasjonell 5.plass, mens årets tredjemann fra Sanremo Roelandts ble nummer åtte. Greipel selv tok en sterk 15.plass. Sist gang Lotto-laget gikk til topps i De Ronde var i 2003 med Peter van Petegem. Med dagens mannskap tror Greipel at muligheten er der igjen.

– Vår stil er å angripe og laget et godt ritt for folk å se på. Det har du sikkert merket ut i fra de andre klassikerne i år. Vi har to sterke ryttere, og hvis vi gjør alt for at de kan spare krefter inn mot finalen, så tror jeg vi kan få til et toppresultat. Vår lag er veldig sterkt, selv om jeg ikke er på topp, avslutter den tyske veteranen.

Skader
På grunn av skader vil Lotto Soudal mangle to viktige ryttere i form av Jens Debusschere og Jelle Wallays – begge tidligere vinnere av Dwars door Vlaanderen. Men med formen til lagets ledere føler sportsdirektør Herman Frison seg likevel trygg.

Lederne våre er Roelandts og Benoot er i strålende form. Det er helt sikkert. Begge har gjort en rekognosering av Flandern-løypa. De andre gutta som er tatt ut på søndag sykler alle Driedaagse De panne og vil også være klare. Det er jeg overbevist om. Se bare på Sean de Bie og Pim Lighthart som angrep klarte å angripe på etappen i går, sier Frison.

Flandern-laget til Lotto Soudal består av Lars Bak, Tiesj Benoot, Sean De Bie, Jasper De Buyst, André Greipel, Pim Ligthart, Jürgen Roelandts og Marcel Sieberg.

Tagget med:

Les også disse