UTE: André Greipel brøt Tour de France torsdag. Foto: Bryn Lennon/Getty Images.

Greipel etter Tour-exit: – Andre ville nok hengt på lagbiler

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.07.18 14:20

Del på    

Lotto Soudal nede i kun fire ryttere.

(procycling.no): Sammen med et lite kobbel av spurtere er André Greipel ute av Tour de France. Den tyske ringreven sto av på den 12. etappen til Alpe d’Huez torsdag. Lotto Soudal-rytteren reiste hjem på det som var rittets tredje etappe i Alpene på rad.

– De tre siste dagene var ikke enkle og for tøffe for min del. Jeg forsto at dette skulle bli nok en hard dag i sadelen, sier Greipel.

36-åringen som står med hele elleve etappeseiere i Tour de France hadde lagkameratene Jasper De Buyst og Marcel Sieberg ved sin side underveis på etappen. Allerede på Col de la Madeleine, første stigning for dagen, måtte Greipel slippe feltet og kjøre eget tempo. På Col de la Croix de Fer kastet han i håndkleet, sammen med Sieberg.

– Jeg kunne bare håpe at feltet skulle kjøre opp første fjell ganske sakte, men slik gikk det ikke. Etter hvert forsto jeg at dette var slutten på touren for min del.

Hele seks ryttere sto av på det mange mente var denne utgavens kongeetappe. I likhet med Greipel måtte spurtere som Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) og Fernando Gaviria (QuickStep), som begge står med to etappeseiere i år, takke for seg.

Etter etappen ble også flust av ryttere bøtelagt for uregelmessig langing fra følgebiler eller for å henge på følgebiler. For Greipel var slike metoder aldri aktuelt for å overleve nok en dag i touren.

– Andre hadde kanskje valgt å henge på lagbilene, men hvis jeg ikke klarer å komme meg til mål på egenhånd, vil jeg heller reise hjem. Jeg er ikke trist, jeg er realist og en fair idrettsutøver.

Greipel sto av dagen før spurterne øyner en ny mulighet på den flate etappen til Valence fredag. Etter at Tiesj Benoot og Jens Keukeleire også har stått av, er Lotto Soudal nå nede i kun fire ryttere.

Tagget med: ,

Les også disse