SOLOSEIER: André Greipel kom alene til mål på den femte etappen av 4 Jours de Dunkerque. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Greipel med soloseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.05.18 19:29

Del på    

Gikk i brudd og avgjorde i siste bakke.

(procycling.no): André Greipel fikk en god start på comebacket etter kragebeidsbruddet i Milano-Sanremo, da han tok en flott spurtseier på den andre etappen av 4 Jours de Dunkerque.

På den femte etappen lørdag viste imidlertid tyskeren at repetoaret hans består av mer en enn rask spurt.

I brudd

42 kilometer etter start i Wormhout entret man en 15 kilometer lang rundløype i Cassel, som skulle sykles ni ganger. Rundløypen bestod av to knekkere, den ene brosteinsbelagt. Etter en hektisk start makter Greipel å slite seg løs med syv andre ryttere.

De holder sammen til det gjenstår 24 kilometer, da Dimitri Claeys (Cofidis) angriper opp Casselberg. Han får umiddelbart med seg Oscar Riesebeek (Rompoot – Nederlandse Loterij), mens Greipel støter seg opp over toppen. På de flate strekkene etter stigningen klarer de å åpne opp en ordentlig luke.

Soloseier

Fra restene av bruddet er Valentin Madouas (Groupama-FDJ) den mest toneangivende og går etter ut på den siste runden.

Fra hovedfeltet støter Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale). Franskmannen kjører formidabelt og kommer seg opp til Madouas med åtte kilometer til mål. Inn på den siste kilometerne er duoen svært nær å hente gruppen, men kommer seg akkurat ikke opp, idet Claeys gir gass.

Med 800 meter til mål – over toppen på den siste bakken – angriper Greipel og de to andre er sjanseløse til å følge. Dermed kommer 35-åringen alene til mål og tar sesongens fjerde seier – nummer 151 i karrieren.

Jevnt i sammendraget

Foran den siste og avsluttende etappen er det svært tett i toppen av rittet. Claeys overtok ledelsen i sammendraget, men har bare to sekunder tilbake til Riesebeek og fire sekunder til Greipel.

Søndag venter en 175,1 kilometer flat etappe mellom Coulogne og Dunkerque, men med bonussekunder på tre innlagte spurter og 10, 6 og 4 bonussekunder til de tre første ved målgang har Greipel fremdeles sjansen til å stikke av med sammenlagtseieren i rittet.

Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) er eneste nordmann i rittet og leverte en solid prestasjon i den tøffe løypen lørdag. 24-åringen kom i mål på en 28. plass, ett minutt og 42 sekunder bak Greipel.

Tagget med: , ,

Les også disse