Prøv Procycling Pluss idag

UHELDIG: André Greipel (høyre) ser ut til å miste vårklassikerne etter å ha skadet seg på treningstur hjemme i Tyskland. Rick Zabel (venstre) var med Greipel på treningsturen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Greipel mister vårklassikerne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 11:01

Del på    

Skadet skulderen på trening.

(procycling.no): Uhellet skjedde da en møtende bil kom mot André Greipel og lagkamerat Rick Zabel på en smal vei. De to syklistene la seg inn til siden av veien, hvor det var en del gjørme og vann.

– På en eller annen måte havnet jeg utenfor veien. Forhjulet mitt glapp, og jeg skled mot en stein med hodet og skulderen først, sier Greipel i en oppdatering fra Israel Start-Up Nation

Tyskeren kom seg på beina igjen og syklet hjem, men videre undersøkelser viste at han hadde fått skulderen ut av ledd og et brudd i skulderen. Greipel vil trolig trenge operasjon for å få på plass labrum glenoidale, en leddleppe av brusk som ligger rundt leddpannen på skulderbladet. Ytterligere undersøkelser skal gjøres på onsdag, men laglegen Ortwin Schäfer estimerer at Greipel ikke vil være tilbake i konkurranse før om tre måneder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed vil han altså gå glipp av vårklassikerne, hvor han kunne vært en viktig støttespiller for Nils Politt. Greipel satset mot slutten av tiden i Lotto Soudal stadig mer på brosteinsklassikerne, og kjørte blant annet inn til en syvendeplass selv i Paris-Roubaix i 2017.

Vårsesongen 2018 måtte han sette en strek over etter at han brakk kragebeinet i Milano-Sanremo, mens han i en ellers svak sesong i Arkéa Samsic i fjor hadde et svært begrenset klassikerprogram på grunn av manglende invitasjoner. 

– Det er et stort tilbakeslag for Greipel og for laget. Han startet sesongen bra i Tour Down Under og viste hvilken leder han er for laget. Vi har allerede mistet to ryttere i flere måneder på grunn av alvorlige skader i Rory Sutherland og Ben Hermans, så det er definitivt dårlig nytt og noe vi må overkomme, men det blir ikke lett, sier lagleder Kjell Carlström.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse