ETTERLENGTET SEIER: André Greipel, her fra Tour Down Under i januar, tok sin første seier etter kragebeinsbruddet. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Greipel tilbake med seier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.05.18 17:01

Del på    

Tilbake i konkurranse etter skadeavbrekk.

(procycling.no): André Greipel åpnet sesongen på strålende vis, med to etappeseire i Tour Down Under i januar, men Lotto-Soudal-rytteren brakk kragebeinet under Milano-Sanremo i mars og har vært ute av konkurranse siden.

Tirsdag var han tilbake på startstreken i 4 Jours de Dunkerque og onsdag vant han rittets andre etappe.

To lokale runder med en liten knekker var ikke nok til å skape en utskillelse og dermed gikk det mot massespurt for andre dag på rad.

Rutinert Greipel

Ut på oppløpet var det Nacer Bouhanni som gikk tidlig til og prøvde seg på en langspurt, men franskmannen gikk alt for tidlig. På hjulet hans lå Bryan Coquard (Vital Concept) og han distanserte Bouhanni umiddelbart.

Coquard leverte en god spurt, men på hans hjul igjen lå Greipel. Tyskeren holdt på å bli sperret inn mot barrierene til venstre, men beholdt roen og kom seg forbi på smidig vis.

På de siste 100 meterne hadde han full kontrol og tok seieren foran Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert), mens Coquard tok tredjeplassen.

– Du er ikke her for å trene?

– Så klart er jeg her for å trene, men også for å få selvtillit igjen. De siste syv ukene har vært harde, men i dag var det mye enklere. Ikke så sketchy som i går, med motvinden og i dag var det mye bedre med bakken. Laget gjorde en bra jobb og jeg er glad for å være tilbake, sa Greipel i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Daniel Hoelgaard er eneste nordmann som sykler rittet og ble i dag nummer 23.

Tagget med: , ,

Les også disse