NY SEIER: André Greipel tok sin tredje seier etter kragebeinsbruddet i Milano San Remo. Her fra Tour Down Under tidligere i år. FOTO: EPA/DAN PELED

Greipel fortsetter å vinne

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.05.18 16:39

Del på    

Stor velt da tyskeren tok første etappe i Belgia rundt.

(procycling.no): André Greipel (Lotto-Soudal) vant den første etappen av Baloise Belgium Tour onsdag.

Etappen endte i en massespurt, og der hadde den tyske gorillaen rimelig god kontroll, til tross for at han fikk god kamp til linjen av Riccardo Minali (Astana). 

Tim Merlier (Verandas Willems – Crelan) ble nummer tre, mens Odd Christian Eikings lagkamerat i Wanty Groupe-Goubert, Timoty Dupont, ble nummer fire.

Eiking er den eneste nordmannen som er med i det belgiske etapperittet. Han ble hindret av en stor krasj inne på de siste 500 meterne. Velten gikk like foran askøyværingen, som akkurat rakk å bremse opp før han kjørte inn i rytterne som lå på bakken foran ham. 

Han tapte naturligvis ikke tid i sammendraget som følge av dette.

Greipel fortsetter på sin side det flotte comebacket etter kragebeinsbruddet i Milano-Sanremo. i 4 Jours du Dunkerque vant Lotto-rytteren to etapper, og fortsatte på seiersporet i Baloise Belgium Tour.

– Det var ganske rotete, men vi fant hverandre. Vi kontrollerte hele rittet, og kunne gjøre et godt opptrekk, så det var fint å kunne avslutte det. Det var motvind i spurten, så det var litt vanskelig, men vi timet det bra, og jeg klarte å ta det, sa Greipel i seiersintervjuet etter etappen. 

Det blir en ny mulighet for Greipel i morgen, når en ny flat etappe venter. Deretter er det 10.6 kilometer lang tempo, som sammen med den kuperte fjerdeetappen høyst sannsynlig blir de mest utslagsgivende i sammendraget. Rittet består av fem etapper og avsluttes søndag.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse