FØLTE SEG BRA: Greg Van Avermaet har meldt sin ankomst til Liège etter at han fikk testet seg mot blant andre Mathieu van der Poel under søndagens Amstel Gold Race. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Gode bein sender Van Avermaet hele veien til Liège

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.04.19 11:53

Del på    

Håper på «vakker avslutning» av klassikerne.

(procycling.no): Arrangøren kan klappe seg litt ekstra på magen etter å ha fått både Peter Sagan og Greg Van Avermaet på startstreken til søndagens Liège-Bastogne-Liège.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ingen av de to har vært i aksjon i rittet tidligere, men nå har Van Avermaet bestemt seg for å delta. Den opprinnelige planen var å sette klassikersykkelen i garasjen i etterkant av søndagens Amstel Gold Race.

– Beina mine var så gode i helga at jeg tror sjansen til å kjøre inn et godt resultat i Liège er til stede, sier 33-åringen fra Lokeren i en pressemelding.

Les også: Van der Poel til topps i Amstel Gold Race – se video!

Han ble til slutt nummer 14 i Amstel Gold Race, 46 sekunder bak Mathieu van der Poel.

– Starter ikke som favoritt

Det er løypeomleggingen som plasserer målgang i sentrum av Liège, til forskjell fra den vante veien inn mot Ans, nordvest for den belgiske byen, som nå gir Van Avermaet, Peter Sagan og ikke minst Michael Matthews fornyet håp i kampen om å klore til seg en ny monumentseier.

Siden 1992 har målgang foregått i Ans. Denne gangen er både Côte de Saint-Nicolas og nyvinningen fra 2016-utgaven, Côte de la Rue Naniot (600 meter, 10,5 prosent og plassert kun et par små kilometer før målgang – borte.

– Med den nye avslutningen i bakhodet, tror jeg muligheten er der for å kjøre inn et godt resultat. Jeg vet at jeg ikke starter som noen favoritt søndag, men jeg har lyst til å avslutte klassikerperioden min på vakkert vis, sier Van Avermaet.

Det største Sagan-hinderet borte

Også Peter Sagan har gjort endringer på programmet sitt. Det har lenge vært klart at hans monument-periode strekker seg helt fra Milano-Sanremo i mars og ut til og med helgas batalje i Liège.

Det var dog noe overraskende at slovaken også valgte å gi seg i kast med dagens La Flèche Wallonne. Hans eneste opptreden herfra i foregående år, resulterte i en 12.-plass i 2013-sesongen.

I Liège er det mange som nå peker mot Sagan som en av favorittene etter at man vinker farvel til det største hinderet som har stått i veien for BORA-Hansgrohe-rytteren tidligere, nemlig Côte de Saint-Nicolas.

Det er fremdeles ni bakker å forsere innenfor rittets siste 10 mil, men med trusselen fra slovaken i hovedfeltet er rittet trolig nødt til å åpne seg opp tidligere i finalen enn versjonene med målgang i Ans pleide å gjøre.

– Et skikkelig Liège-Bastogne-Liège

256 kilometer mellom Liège og Liège, samt 11 bakker, Roche-aux-Faucons 15 kilometer unna streken, vil fremdeles være en tøff test for Sagan.

Som Van Avermaet sa det selv etter at ASO presenterte den nye ruta tilbake i januar:

– Det er fremdeles et skikkelig Liège-Bastogne-Liège.

Selvsagt er det også vanskelig å holde formen på topp fra Sanremo og ut april måned. Det gjorde det heller ikke enklere at han fikk en treg start med mageproblemer og ble nødt til å stå over både Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche på veien mot Tirreno-Adriatico.

Men kanskje kan det som til Peter Sagan å være, ble en forsiktig åpning på klassikerne, slå ut til hans fordel etter Flèche Wallonne i dag, foran søndagens affære i Liège?

Rittet vises på Eurosport Norge. Skaff deg til Liège-Bastogne-Liège her!

Tagget med: , , ,

Les også disse