ORD BLIR FATTIGE: Van der Poel så ut til å være ute av det, men hentet teten som begynte å lure på hverandre.(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Se Van der Poels brutale avslutning i Amstel Gold Race

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.04.19 17:11

Del på    

VIDEO: Alt håp så ut til å være ute, men en fenomenal avslutning sørget for hjemmeseier.

(procycling.no): Mathieu van der Poel så virkelig ut til å være ute av seierskampen da de gjenstod få kilometer av Amstel Gold Race.

Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang så ut til å ha full kontroll på det hele, men begynte å lure på hverandre.

Van der Poel kjørte det han var kar om og tok igjen et minutt på de siste fem kilometerne. Med ti ryttere på hjul, kjørte han forbi alt og alle og slo Alaphilippe i spurten.

Simon Clarke holdt hjulet til den nederlandske mesteren og ble nummer to, mens Jakob Fuglsang tok tredjeplassen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Van der Poel åpnet ballet

Med drøye fire mil igjen angrep Mathieu van der Poel (Corendon Circus). Den nederlandske mesteren fikk kun med seg Gorka Izagirre (Astana), men resten av feltet hadde kontroll og lot ham gå.

Før neste bakke ble Brabantse Pijl-vinneren hentet, og da gikk Julian Alaphilippe til. Det dannet seg en gruppe med franskmannen, Fuglsang, Matteo Trentin, Michael Woods og Michal Kwiatkowski.

Derfra angrep Alaphilippe, og det var bare Astanas danske som klarte å følge. De dannet en tetduo, mens Trentin og Kwiatkowski tok opp jakten bak. De var svært nære tetduoen da de gikk inn i Cauberg for siste gang med 17 kilometer igjen til mål, men Fuglsang klasket til og satte flere sekunder i sekken på Trentin og Kwiatkowski.

ANGREP TIDLIG: Det så ut som at Van der Poel hadde brukt opp kreftene for tidlig, men du verden, som han kom på slutten. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

To mot to

I dagens nest siste bakke angrep Kwiatkowski fra Trentin, men den polske mesteren klarte ikke å hente teten alene. Trentin kom seg opp igjen, og igjen var det to duoer som hadde stillingskrig.

Bak var Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) solo, mens Simon Clarke (EF) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo) jaget bak ham igjen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Bemmeleberg, dagens siste stigning, måtte Fuglsang prøve seg for å kvitte seg med Alaphilippe. Det var han ikke i stand til, og dermed var de samlet over toppen.

Et kostbart spill om seieren begynner

Det ble tydelig at det var mellom Fuglsang og Alaphilippe at kampen om seieren stod. Astana-rytteren prøvde seg på flaten, men franskmannen var ikke å rikke.

Fuglsang ble deretter noe mer kynisk i gjennomføringene av føringene, og lot grovjobben på de siste kilometerne gjøres av den franske storfavoritten.

Alaphilippe ville ikke trekke Fuglsang inn til spurten, og da kom Kwiatkowski opp igjen, og like etter kom også Van der Poel opp. Han var den desidert sterkeste på slutten og tok seieren.

Tung dag for Eiking

Odd Christian Eiking (Wanty) kom inn i Amstel Gold Race med høye ambisjoner, men fikk en veldig tung dag på de nederlandske veier.

– Jeg var litt tung. Det var ikke helt det jeg hadde håpet, sa Eiking til TV 2 etter rittet.

Han sliter med pollenallergi, noe som ble utslagsgivende på dagens 260 kilometers lange ritt.

– Jeg sliter så sinnsykt med å puste her nede. Jeg skal ikke bruke det som en unnskyldning, men det gikk veldig tungt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!