Prøv Procycling Pluss idag

KUTTER BORT EN ETAPPE: ASO og de respektive lagene som deltar i Paris-Nice skal ha kommet fram til et kompromiss. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Rytteroppgjør mot fransk arrangør: – Paris-Nice kortes ned

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.03.20 10:19

Del på    

Het Nieuwsblad melder at rytterne fikk være med å bestemme.

(procycling.no): ASO sto lenge på sitt, men etter hvert begynte misnøyen blant de deltakende lagene å vokse under Paris-Nice.

Rapporter i franske medier og belgiske Het Nieuwsblad forteller at blant andre Groupama-FDJ og Bahrain-McLaren ønsket å stå av rittet. Sistnevnte lag skal ha bestemt seg for at de ikke fortsetter ferden mot Nice i etterkant av den 5. etappen, syklet torsdag.

Dette ble siden bekreftet fra laget:

«Etter et møte mellom lagets ryttere, medisinsk støtteapparat og andre involverte, og sett i lys av den sterkt voksende risikoen for folkehelsa, tilknyttet Covid-19-viruset, har avgjørelsen blitt att om å sende alle medlemmer av laget hjem så fort som mulig. Pågående restriksjoner når det gjelder bevegelser over landegrenser i Europa og hele lagets helse, gjør at dette grepet tas med umiddelbar prioritet», skriver laget i en pressemelding.

Ryttere fikk bli med å bestemme

Het Nieuwsblad melder at rytterne fikk stemme over den videre veien for etapperittet, etter at ASO bastant har hevdet at rittet avsluttes søndag i Nice.

Etter avstemningen skal det ha blitt enighet om at lørdagens etappe, med start i Nice og målgang i Valdeblore La Colmiane blir den siste. Det betyr at den sedvanlige avslutningen med start og målgang i og rundt Nice ikke blir noe av.

Ifølge Het Nieuwsblad skal rytterne ha lagt fram et skriv fra rytterorganisasjonen CPA. Hovedbekymringen skal ikke ha vært spredningen av Corona-viruset i seg selv, men at rytterne ikke kommer seg hjemover til familiene sine i etterkant av rittet. Det var også grunnen til at Tejay Van Garderen valgte å stå av rittet alt torsdag.

Deretter skal ASO og de respektive lagene ha kommet fram til et kompromiss ved å avslutte det hele én dag tidligere. Den 6. etappen mellom Sorgues og Apt skal etter planen starte 12:15.

PS: Etter de første fem etappene er det fremdeles tyske Max Schachmann som bærer rittets ledertrøye.