Cycling: 101th Tour of Flanders 2017 / Men Podium / Philippe GILBERT (BEL)/ Celebration / Antwerpen - Oudenaarde (260Km)/ Ronde van Vlaanderen / RVV / © Tim De Waele

Gilbert hyller laget etter utklassingen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.04.17 21:30

Del på    

– Hadde ikke klart det uten dem.

OUDENAARDE (procycling.no): Philippe Gilbert var absolutt en av de største forhåndsfavorittene, men de fleste ble overrasket over måten den belgiske mesteren avgjorde søndagens Flandern rundt på.

Først dro Quick-Step til opp Muur-Kapelmuur, før de styrte gruppen som kom avgårde der til Oude-Kwaaremont, drøye fem mil før mål. Her var det liten tvil om hvem som var den absolutt sterkeste, og Philippe Gilbert kjørte fra det som var.

Mange pessimistiske seere hadde ikke troen på verdensmesteren fra 2012 sitt angrep. Skulle han virkelig holde solo i over fem mil?

Det klarte 34-åringen med glans, og under målseilet i Oudenaarde kunne han stoppe, gå av sykkelen og løfte den over hodet.

Planla feiring på siste kilometeren

Etter rittet forklarer Gilbert at det var noen nervepirrende siste kilometere før han innså at seieren var i lommen. Da ønsket han å foreta en spesiell feiring.

– Inntil det var to kilometer igjen, var jeg ikke sikker på om jeg kunne holde unna for de bak. Jeg fokuserte på meg selv, og da jeg kom til den siste kilometeren hvor det er et langt, rett strekke til mål, tenkte jeg at jeg ville gjøre noe spesielt. Jeg er veldig fornøyd med utstyret mitt, og det er en del av seieren min. Jeg tenkte det ville bli et kult bilde med sykkelen over hodet og stretch på trøyen, forklarer Gilbert på pressekonferansen hvor procycling.no var til stede.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HELT OVERLEGEN: Philippe Gilbert kom alene inn i målbyen Oudenaarde. FOTO: Tim De Waele

Opp Kwaaremont for nest siste gang falt altså avgjørelsen. Gilbert forklarer at da han så at det ble en stor luke, så bare fortsatte han å peise på. 

Quick-Step-rytteren har flere store seire i bagasjen. Av monumenter har han seier i Giro di Lombardia og Liège-Bastogne-Liège, mens han i 2012 gikk til topps i verdensmesterskapet i Valkenburg.

Denne seieren rangeres høyt for veteranen.

– Alle store seire som denne er fine. VM var noe spesielt, å vinne VM som favoritt var veldig stort, så jeg tror det alltid vil være den største seieren i karrieren min. Å vinne Liège, Lombardia og Flandern er også bra.

Takknemlig ovenfor laget

Gilbert bedyrer også at dette er en lagseier.

– Jeg hadde ikke klart det uten dem. Jeg hørte på radioen at alle jobbet bak meg, jeg er veldig takknemlig for det. De gjorde en stor jobb, forklarer dagens triumfør etter at Quick-Step motbeviste flere kritikere etter en noe skral klassikersesong etter forventningene.

En av Gilberts viktigste menn under søndagens ritt, var Matteo Trentin. Italieneren blokkerte det som var av forsøk bak Gilbert frem til Oude-Kwaaremont der det sa stopp.

– Vi visste vi kunne ha 4-5 ryttere i front hvis det samlet seg på Kwaaremont andre gang, og vi hadde flere ryttere i gruppen bak også, så jeg vil si det var ganske bra. Da Philippe gikk, satt jeg bare der og dekket alle bevegelsene. Da Van Avermaet og Sagan gikk, ble det meter på meter, sier den doble etappevinneren i Tour de France.

– Vi har to ryttere på pallen, og flere i gruppen som spurter om femteplassen, så vi gjorde et veldig godt ritt, konkluderer italieneren.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse