Prøv Procycling Pluss idag

GODT SAMARBEID: Philippe Gilbert mottok god hjelp av Remco Evenepoel under VM i Yorkshire. FOTO: Alex Whitehead - Pool/Getty Images

Gilbert om Evenepoel: – Han virket arrogant

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.12.19 11:06

Del på    

Veteranen fikk dårlig førsteinntrykk av supertalentet.

(procycling.no): Den 37-årige, flerfoldige monumentvinneren Philippe Gilbert oppfattet Remco Evenepoel både som «litt vill» og «arrogant» da de syklet sammen for Deceuninck-QuickStep i starten. Gilbert hadde imidlertid en helt annen oppfatning av det 19 år gamle supertalentet etter VM.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– I starten klarte jeg ikke å ta han seriøst, sier Gilbert til den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Det er hele 18 år mellom Gilbert og Evenepoel, men belgierne har likevel funnet tonen. Under VM i Yorkshire var Evenepoel en lojal hjelper for Gilbert, selv da sistnevnte smalt i asfalten og måtte bryte.

Men det gode samarbeidet virket noen usannsynlig ved starten av sesongen, skal vi tro Gilbert selv, som fikk et noe dårlig førsteinntrykk av den unge mannen. Gilbert og Evenepoel var begge på laget i det italienske rittet Adriatica Ionica, der Evenepoel angrep 25 km fra mål på den tredje etappen og vant med mer enn to minutter.

– Jeg syns han var litt vill. Han sa ting før rittene, og jeg tenkte ’Hei unge mann, slapp litt av, hva er det du sier?’ Han skulle angripe her og der, og gjøre både det ene og det andre. Han virket arrogant. Bare noen timer senere gjorde han det om til praksis. Imponerende, forteller den femdobbelte monumentvinneren Gilbert.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I TET: Evenepoel og Gilbert i aksjon under Adriatica Ionica Race FOTO by Luc Claessen/Getty Images

– En av de beste

Gilbert vant Paris-Roubaix og to etapper i Vuelta a España i 2019, i det som var vallonerens 17. proffsesong. Evenepoel hadde på sin side en mildt sagt imponerende debutsesong, med seier i Baloise Belgium Tour og Clasica San Sebastian, i tillegg til et tempogull i EM og et temposølv i VM.

– Allerede nå er han blant de aller beste med tanke på tempo og korte stigninger, men jeg blir overrasket hvis han hamler opp med de colombianske klatrerne i stigninger over 2000 meters høyde. Jeg tror de er de eneste som kan slå ham der. Spesielt Bernal er fenomenal på det området.

Gilbert og Evenepoel havnet altså i søkelyset i VM, da førstnevnte falt og sistnevnte kom til unnsetning.

– Yngstemann viste klasse. Det gjorde skikkelig inntrykk på meg, sier Gilbert – som har signert med Lotto Soudal foran neste sesong, mens Evenepoel har kontrakt med Deceuninck-QuickStep ut 2023.

– Det viste prov på hans rike potensiale. Han tenker kjapt og handler taktisk. Det han gjorde i Yorkshire var superprofesjonelt. Slike ting vil bringe han langt.

Tagget med: ,

Les også disse