GULT: Det var polkaen som var målet til Thomas De Gendt, men gul ledertrøya ble det også. Foto: © Tim De Waele

De Gendt tok rubbel og bit i Dauphiné

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.06.17 21:10

Del på    

Skulle bare ta klatretrøya - nå sikter han seg inn på å beholde sammenlagtledelsen til helgen.

Etappeseier, sammenlagtledelse og ledelse i både poeng- og klatrekonkurransen. Det ble resultat for Thomas De Gendt etter den første etappen i Critérium du Dauphiné. Opprinnelig var det dog kun klatretrøya som var fokuset for belgieren.

– I forkant av Dauphiné hadde jeg sett meg ut et par etapper hvor jeg kunne kjempe om klatretrøya. Målet mitt i dag var å ta den, og få bære den de neste dagene, men det blir en annen trøye, sier De Gendt til lagets nettside.

Belgieren var først over samtlige av de åtte kategoriserte stigningene, og kjørte konkurrentene regelrett av hjul i avslutningen.

– De første 120 kilometerne (av 170) tenkte jeg ikke på etappeseieren, men på klatrepoengene. I dag var første gang jeg konkurrerte siden Tour de Romandie, så én måned uten konkurranse. Denne uka handler mest om trening til Tour de France for min del, og i dag var meningen at jeg skulle få en hard dag. Det ble det, og så fikk jeg også seieren på kjøpet, sier De Gendt på pressekonferansen etter målgang.

– Da vi hadde fire minutters forsprang da vi startet på de lokale rundene, forstod jeg at vi hadde en stor sjanse til å vinne etappen. Derfra og ut fokuserte jeg utelukkende på det.

Vil beholde ledertrøya til den sjette etappen

De Gendt er kjent for sin offensive stil, noe som også var blant grunnene til at han kom seg helt opp på tredjeplass i Giro d’Italia i 2012. Til tross for en merittliste som indikerer at han klatrer meget bra, avskriver Lotto Soudal-rytteren at han kan kjempe om sammenlagtseieren i Critérium du Dauphiné.

– Nå har jeg den gule trøya, og jeg håper at jeg fremdeles vil ha den etter tempoen (fjerde etappe), men det vil være vanskelig å beholde den etter det. På den første fjelletappen har du Mont du Chat (8,7 kilometer à 10,3 prosent). Jeg tror den er for bratt for meg. Jeg vil tape trøya den dagen, sier De Gendt om den sjette etappen.

Men selv med etappeseier og det som sannsynligvis blir flere dager i ledertrøya, later det ikke til at 30-åringen nøyer seg med det.

– Etter at jeg mister ledertrøya kan jeg gå for flere klatrepoeng. Nå har jeg seksten poeng, og det er mulig å ta mange poeng i helgen, sier den alltid offensive belgieren.

 

Tagget med: ,

Les også disse