USIKKER: Det har ikke gått helt slik Fernando Gaviria håpet før denne sesongen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ingen Gaviria til Slovenia rundt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.06.19 11:42

Del på    

Det knytter seg stor usikkerhet til kolombianeren foran Tour de France.

(procycling.no): Den opprinnelige planen var å sende Fernando Gaviria til Tour de France i tospann med Alexander Kristoff, men UAE-ledelsens beslutning om å sende 24-åringen til Giro d’Italia i tillegg, er en avgjørelse de kan komme til å angre på.

Gaviria pådro seg nemlig en kneskade under treukersrittet, og kun tre uker foran selveste Tour de France – superspurteren fremdeles ikke klargjort for konkurranse.

Fredag ettermiddag sendte nemlig UAE-laget ut uttaket til Tour of Slovenia (19.-23. juni). Her er heller ikke Gavirias navn oppført på laget som ledes av slovenerne Jan Polanc og Tadej Pogacar, og som i tillegg utfylles av Diego Ulissi, Marco Marcato, Simone Consonni og Rui Oliveira.

Kristoff beholder roen

Stein Ørn opplyste fredag procycling.no om at Gaviria oppholder seg i hjemlandet, der han er tilbake i trening og blir tett fulgt opp av en representant fra UAE-laget.

At han ikke har vært i konkurranse siden etappe 7 av Giro d’Italia – på 17.-mai – er uansett urovekkende med tanke på Tour de France-formen. I den samme perioden har Kristoff pumpet igjennom Hammer Stavanger, Tour of Norway, GP Gippingen og gjør seg i disse dager klar for sin siste gjennomkjøring; det bergstinne Tour de Suisse.

– Først får vi se hvem som starter Tour de France, så får vi ta det deretter, uttalte Kristoff til procycling.no etter seieren under GP Gippingen.

Samtidig understreket han at han er forberedt på å gjøre en jobb for Gaviria på «de enkleste dagene» i løpet av tourens første uke:

– Han har vist gang på gang, i lettere spurter, at han er raskere enn meg og er en av de raskeste i verden. Sånn sett så stiller jeg jo til disposisjon for å gjøre best mulig opptrekk. Men på litt harde dager, hvor jeg vet jeg kan sitte med i feltet, så får vi ta diskusjonen der hvis han ikke er i toppslag, sier Kristoff.

PS: Uka etter St. Hans er satt av til å gjennomføre de nasjonale mesterskapene, så det er det ingen aktive sykkelritt Gaviria har mulighet til å slenge seg på. Det kolombianske mesterskapet ble for øvrig avholdt i februar.

– Først får vi se hvem som starter Tour de France, så får vi ta det deretter

Tagget med: , , , ,

Les også disse