TRØBLETE SESONG: Det har vært lite positivt å hente fra årets sesong for Galta, men nå returnerer han til Coop for å komme seg tilbake på nivået han viste fram en rekke ganger i 2016. Foto: Privat

Galta ferdig med sesongen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.11.16 16:09

Del på    

Har kjørt sitt siste ritt for Delko Marseille.

Fredrik Strand Galta har tilbrakt de siste drøye to ukene i Kina, hvor han deltatt i tre ritt.

I Tour of Hainan syklet han alle de ni etappene, men kom bak tidslimiten på den siste etappen. Rogalendingen brøt også éndagsrittet Tour of Yancheng Coastal Windlands på onsdag.

Lørdag startet han i etapperittet Tour of Taihu Lake, men den dårlige trenden fortsatte for 24-åringen. På den innledende prologen endte han desidert sist, over to og et halvt minutt bak vinneren Oleksandr Golovash. Søndagens etappe ble vunnet av den italienske spurteren Jakub Mareczko, men etappen foregikk uten nordmannen.

Galta kom aldri til start, og ettersom rittet var det siste på kalenderen til laget, er sesongens hans nå over. Det er også tiden i det franske laget Delko Marseille Provence KTM. 24-åringen kom til prokontinentallaget etter en strålende sesong for Coop-Øster Hus i 2015.

Tiden i det franske laget har imidlertid ikke vært slik han hadde håpet. Sykdom og språkproblemer har kommet på toppen av en familiær krise, kunne Galta fortelle i den nyeste utgaven av Sykkelmagasinet.

Det har også vist igjen på resultatene. Totalt har han startet i 26 forskjellige ritt, men det er kun åtte av dem han har fullført. Derfor valgte han å bryte kontrakten med det franske laget, for å returnere til kjente omgivelser i Team Coop, laget han syklet i fra 2012 til 2015.

– Dessverre ble profftilværelsen ikke det jeg hadde håpet på i denne omgang. Jeg har bruk for å finne meg selv og få gang i min utvikling igjen. Heldigvis har Delko-laget forståelse for min situasjon, og jeg er takknemlig for at de gir meg lov til å bryte samarbeidet før tid og gjøre det som jeg føler er best for meg selv, sa Galta da overgangen ble klar i slutten av september.

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse