DANSK SEIER: Mads Pedersen gikk til topps i Fyen Rundt. Her fra årets Flandern rundt, hvor han ble nummer to. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Danskene tok siste stikk i Fyen Rundt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.06.18 15:46

Del på    

Tre nordmenn blant de syv beste etter mye aktiv kjøring fra de norske lagene.

Årets Fyen Rundt var for året oppgradert til et 1.1-ritt, uten at startlista bar veldig store preg av nettopp det. Det gjorde imidlertid sitt til at Trek-Segaredo kunne stille til start og WorldTour-laget hadde med seg en Mads Pedersen som ønsket en seier på hjemmebane.

Fjorårets danske mester leverte også, og tok seieren etter å ha spurtslått Michael Mørkøv i Odense.

Like bak dem igjen kom Kristian Aasvold, Herman Dahl og Trond Håkon Trondsen inn til henholdsvis femte-, sjette- og syvendeplass, og sørget for at de to norske kontinentallagene fikk hver sin topplassering etter meget offensiv kjøring underveis i rittet.

Det var faktisk også første gang siden på de siste fire utgavene at ingen nordmenn kom på pallen, etter seier til Andreas Vangstad i 2015, andreplass (2016) og seier (2017) til Audun Brekke Fløtten og tredjeplass til Syver Wærsted (2017).

Riktignok står Aasvold for øyeblikket som DNS (Did Not Start).

– Det har vært mye rart med de resultatene. Jeg har hørt at det er flere som har klaget, så de skal vel fikse det i løpet av kvelden, sier han til procycling.no.

Gateritt-tendenser

Aasvold er i hovedsak kjent for å være god oppover, men var altså foran både Dahl og Trondsen i spurten – to av de beste norske spurterne på kontinentalnivå.

– Jeg må være fornøyd med det. Det var ganske kaotisk på slutten, nærmest som et gateritt med de fire lokale rundene. Det viktigste var jo å sitte langt framme siden det var så mange svinger. Vi skulle kjøre for Trond Håkon på slutten, men i nest siste sving mistet han grepet litt og tapte noen posisjoner. Da måtte jeg spurte og jeg er godt fornøyd med en femteplass da, sier trønderen.

Søndag er det nok et dansk ritt som venter med GP Horsens, også det 1.1-klassifisert.

– I morgen er det en løype som er litt tøffere enn i dag. Slik sett skal det passe flesteparten av oss bedre. Vi skal legge en plan i kveld, men vi ønsker å kjøre offensivt og vise oss fram, samt få et bra resultat.

Coop og Joker aktive

En nimannsgruppe med blant andre Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Alexander Kamp (Team Virtu Cycling), Louis Bendixen (Coop) og Michael Mørkøv (for anledningen i et dansk landslag) gikk tidlig av gårde i lørdagens Fyen Rundt, men med drøyt 60 kilometer igjen ble de hentet inn igjen. Da gikk umiddelbart Kristian Aasvold (Coop) og Ole Forfang (Joker-Icopal) på et nytt angrepsforsøk.

De to holdt ikke mange kilometere i front av rittet, men like etter kom et nytt Coop/Joker-angrep. Denne gang var det Krister Hagen og formsterke Henrik Evensen som fikk en luke med 54 kilometer igjen.

Bak i feltet på rundt 30 ryttere kjørte Trek-Segafredo for Mads Pedersen, men de to nordmennene fra kontinentallag ble en hard nøtt å knekke for WorldTour-laget. Ut på den siste av fire lokale runder, med fem kilometer igjen, var avstanden kjørt ned i ti sekunder.

Massespurt til slutt

Med to kilometer igjen var det over for Hagen og Evensen. Dermed ble en massespurt, hvor Mads Pedersen innfridde favorittstempelet og tok seieren like foran Michael Mørkøv.

Kristian Aasvold (Coop), Herman Dahl (Joker-Icopal) og Trond Håkon Trondsen (Coop) ble de beste norske syklistene i rittet, med henholdsvis femte-, sjette- og syvendeplass.

Også Uno-X Norwegian Developement Team deltok i det 1.1 klassifiserte rittet (som de vant i fjor med Audun Brekke Fløtten), men maktet ikke å hevde seg i like stor grad som de to andre norske kontinentallagene. Anders Skaarseth ble deres beste på en 15. plass.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse