TRYGGERE: Truls Korsæth har fått et velkjent, men også bedre program av Astana foran 2018-sesongen. Her er han avbildet i Calpe i fjor. FOTO: Kjetil Anda, procycling.no

Full brosteinspakke for Korsæth i Astana

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.01.18 13:00

Del på    

– Jeg tror det blir bedre på alle måter.

(procycling.no): I fjor ble ikke kontrakten med Astana Pro Team signert før nærmere midten av desember, og da procycling.no besøkte ham i Calpe én måned senere, var han fremdeles ikke sikker på hvor Astana-debuten ville skje.

Når vi oppnår kontakt med 24-åringen torsdag formiddag er han i Bilbao sammen med lagkompisene Omar Fraile og Pello Bilbao (ja, han deler faktisk navn med den baskiske byen).

Trioen er nemlig på besøk hos trener Aritz Arberas, og skal – foruten å trene, gjøre unna sykkeltilpasning i Léon, noen timers kjøretur unna.

Det er ikke så lenge til den tidligere terrengsyklisten debuterer for året. Sammen med Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard er han én av tre nordmenn som starter Tour Down Under den 16. januar.

Breschel ut – Cort inn og Gatto tilbake

WorldTour-rittet i Australia, samt Tirreno-Adriatico i mars, skal sikre ham et bedre fysisk grunnlag foran årets klassikere.

Og de blir det mange av.

Korsæth forteller nemlig at han alt er satt opp til Het Nieuwsblad, Kuurne, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt, Scheldeprijs og Paris-Roubaix.

Her finner du sesongplanen til Truls Korsæth!

Ut av laget har Matti Breschel forsvunnet, mens Magnus Cort kommer inn. Astana var et godt klassikerlag uten mannen til å avslutte det hele i fjor, men nordmannen tror på bedre uttelling denne gangen.

– Jeg tror årets klassikere blir bedre på alle måter. Det er selvsagt synd å miste Matti Breschel, men vi har også Laurens de Vreese i laget vårt. Han sitter på mye kunnskap og er en veldig fin ledertype. Oscar Gatto var mye skadet i fjor, men er tilbake nå. I tillegg har vi Riccardo Minali og Magnus Cort, minner lillehamringen om.

Arbeidshesten håper å galoppere i brudd

Fjorårsregnskapet prydes av tredjeplassen til Aleksei Lutsenko i Dwars door Vlaanderen og at de Vreeses satt med gruppe to inn i Roubaix og ble nummer 15.

Opp- og nedturer i fjor? Les vår sesongvurdering av Korsæth her!

For neoproff Korsæths del fikk han oppfylt noen personlige målsetninger med start både i Strade Bianche, Milano-Sanremo og nettopp i Roubaix.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FØRSTEREIS: procycling.no møtte Truls Korsæth foran debuten i Milano-Sanremo. FOTO: procycling.no

Her på berget husker vi kanskje hans prestasjon på de kritthvite veiene rundt Siena best, da han havnet i brudd underveis i den estetisk nydelige klassikeråpningen på italiensk jord.

– Får vi se deg i brudd á la Strade Bianche også denne sesongen?

– Det blir nok mye jobbing for laget, men jeg håper også på muligheter til å komme i brudd. Jeg ankommer årets sesong med mer trygghet ettersom har kjørt mange av rittene en gang før. Jeg får en tidligere start på sesongen og flere etappeløp. Jeg tror det blir godt å ha dem i beina nå klassikerremsa starter.

– Hvordan var opplevelsen av å sykle – og fullføre – Paris-Roubaix for første gang?

– Bare å starte et ritt som Paris-Roubaix er sinnssykt kult, sier Korsæth om den franske brosteinsdronningen han fullførte i første forsøk.

Avventer GrandTour-beskjed

Som i fjor venter også en opptreden i Dubai mellom Down Under og Omloop Het Nieuwsblad.

– Du har fått programmet til og med Paris-Roubaix så langt. Hva vet du om det som skjer etter dette?

– Jeg tror mai blir noe av det samme som i fjor. Det kan bli Belgia rundt, og slike ritt. Jeg tviler litt på om jeg skal til touren, men det blir fort en Grand Tour. La Vuelta ser nok mest sannsynlig ut per nå, avslører han.

Men først venter altså Australia. Dit reiser han sammen med Michael Valgren, Oscar Gatto, Riccardo Minali, Laurens de Vreese og Luis Léon Sanchez.

– Det blir Sanchez i sammendraget og Valgren eller Gatto i avslutningene, oppsummerer han før han stikker ut på trening med Fraile og Bilbao – i Bilbao.

Tagget med: , ,

Les også disse