DEBUTERER: Søndag sykler Alejandro Valverde sitt første Flandern rundt. FOTO: David Ramos/Getty Images

Dette frykter Valverde før Flandern-debuten

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.04.19 07:49

Del på    

Verdensmesteren regnet som outsider før sin første deltakelse.

(procycling.no): Alejandro Valverde blir for mange en slags joker i søndagens Flandern rundt. Den regjerende verdensmesteren har over flere tiår trollbundet sykkelfansen med sin vinnervilje og allsidighet, ved å vinne alt fra Grand Tours til endagsritt.

Men før debuten i brosteinsklassikeren har 38-åringen avmålte forventninger til egne vinnersjanser. Spanjolen har åpenbart nese for å vinne store vårklassikere i Belgia – med fire titler fra Liège-Bastogne-Liège og fem fra Flèche Wallonne – men den urutinerte brosteins-novisen innrømmer at Flandern rundt er noe helt spesielt.

 – Nei, jeg anser meg selv ikke som en favoritt. Jeg er en rytter som kan gjøre det bra, men favoritt? Nei, sier Valverde på en pressekonferanse ifølge Cyclingnews.

– Jeg er realistisk. Jeg vet at det blir vanskelig å være der fremme med ryttere som kjenner rittet godt fra før av, spesialistene som veier mer og har mer erfaring. Dette er et ritt man må kjenne, og jeg vet praktisk talt ingen ting, innrømmer den regjerende verdensmesteren. 

Valverde var i aksjon i Waregem onsdag, der han bokførte seg med en hederlig 31.plass i Dwars door Vlaanderen. I fjor endte han på 11.plass i samme ritt. Dette var hans første opptreden i rittet siden 2014, sesongen han også deltok i E3 Harelbeke. Foruten dette har Valverde så å si ingen erfaring med de flamske endagsrittene, og Movistar-rytterens ambisjoner er målt deretter.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg vil si at det er 90 prosent sjanse for at jeg ikke vinner. De gjenværende 10 prosentene, med flaks, gode bein og alt går min vei, så kan jeg kanskje vinne. Jeg trenger at alt går slik det gjorde i VM, uten en eneste feil.

Forberedelser

I en svart treningstrikot dekorert med regnbuens farger var Valverde fredag ute å rekognoserte flere av nøkkelpartiene i den 270 kilometer lange Flandern rundt-løypa. Movistar-troppen sjekket ut blant annet Koppenberg, Molenberg, Oude Kwaremont, Taaienberg og Paterberg. I tillegg har Valverde forberedt seg med å se tidligere utgaver.

– Jeg har sett video av tidligere utgaver, sett de avgjørende partiene der seleksjonen vanligvis skjer. Disse er det veldig viktig å kjenne til. Og som en fan, er det gøy å se rittene om igjen.

 – Jeg frykter ikke brosteinen. Det jeg frykter er spenningen i feltet. Dette er et ritt med mye spenning fordi posisjonering er grunnleggende. Man kan være veldig sterk, men dersom man sitter på halen hele dagen, er man ikke verdt så mye og mot slutten av rittet er man ferdig.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den 103. utgaven av Flandern rundt rulles i gang uten en klar favoritt. Ingen forhåndsfavoritt i størrelsen av en Tom Boonen eller en Fabian Cancellara. Det uklare hierarkiet er noe Valverde er bevisst og klar for å bruke til sin fordel. Den spanske veteranen vet imidlertid også at han neppe foræres mye spillerom.

– Det bør være muligheter, da det er ingen klar favoritt. Men med verdensmestertrøya, blir man overvåket uansett hvilket ritt det er snakk om. Jeg kommer til å bli markert ved hver en bevegelse jeg gjør.

Flandern rundt føler du LIVE på procycling.no fra ca kl 10:00. TV-sendingen på Eurosport starter 10:15.

Tagget med: ,

Les også disse