STØTTER SJEFEN: Froome legger omsider sin støtte bak Sky-sjef Brailsford i kjølvannet av antidopingetterforskningen som er blitt rettet mot det britiske laget. Her jubler Froome og Brailsford for lagets fjerde Tour de France-tittel. AFP PHOTO / Christophe Ena

STØTTER SJEFEN: Froome legger omsider sin støtte bak Sky-sjef Brailsford i kjølvannet av antidopingetterforskningen som er blitt rettet mot det britiske laget. Her jubler Froome og Brailsford for lagets fjerde Tour de France-tittel. AFP PHOTO / Christophe Ena

Froome bryter stillheten med støtte til hardt presset Sky-sjef Dave Brailsford

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.03.17 13:06

Del på    

Tour de France-vinneren støtter sjefen i etterlengtet uttalelse, men forstår folks skuffelse.

(procycling.no): Trippel Tour de France-vinner Chris Froome har omsider gjort sin støtte for Dave Brailsford offentlig. Den hardt pressede Team Sky-sjefen har levd i hardt vær etter at britiske antidopingmyndigheter (UKAD) satte laget under etterforskning.

– Uten Dave B er det ikke noe Team Sky, sier Froome i en uttalelse mandag.

Froomes navn var ikke å finne blant støtteerklæringene som mange Sky-ryttere delte på Twitter forrige uke. I sin egen, private uttalelse sier Froome at det vil ta tid før tilliten gjenopprettes.

Brailsford har vært med laget under både Paris-Nice og Tirreno-Adriatico denne uken. Sky-sjefen medelte til ymse medier at han har ikke til hensikt å trekke seg på grunn av den mye omtalte «mystiske pakken» som ble sendt til daværende Sky-rytter Bradley Wiggins. Det er denne forsendelsen som tatt særlig stor plass i UKADs etterforskning.

Brailsford sa pakken inneholdt et ufarlig, slimoppløsende stoff, Fluimicil, men laget har ingen journaler eller loggføringer til å bevise den påstanden. Etter en rekke høringer i det britiske parlamentet uttalte høringsleder Damian Collins at Team Skys ryktet var blitt «revet i filler».

Skuffet over media

– Det er veldig skuffende se hvordan Team Sky er blitt utlevert i media den siste tiden. Det er ingen sann refleksjon av støtteapparatet og rytterne jeg ser rundt meg, sier Froome i sin uttalelse.

– Samtidig forstår jeg hvorfor folk er skuffet over hvordan saken er blitt håndtert. Fremover må vi gjøre det bedre.

– Jeg vil beklage dette på vegne av meg selv og resten av Team Sky-rytterne, som har sterke følelser for sporten vår og å vinne rent. Jeg har tillit til folkene rundt meg og det vi holder på med.

– Med tanke på Dave Brailsford, har han skapt et av de beste idrettslagene i verden. Uten Dave B er det ikke noe Team Sky.

– Han har støttet meg de siste sju årene og jeg er veldig takknemlig for mulighetene. Han har innrømmet sine feil, men rutiner er satt på plass for å unngå nye feil.

– Jeg vet at det vil ta tid før tilliten er tilbake. Men sammen med resten av Team Sky vil jeg gjøre mitt ytterste for at det skjer.

Team Sky har befunnet seg i hardt vær siden i fjor høst. Da ble det avslørt at Bradley Wiggins mottok kraftige kortisoninjeksjoner med triamcinolon før Grand Tours, inkludert Tour de France-utgaven han vant i 2012.

Det britiske antidopingorganet UKAD har uttalt at «overdrevne mengder» triamcinolon ble bestilt til Team Sky og British Cyclings hovedkvarter i Manchester i 2011.

Troverdigheten til det britiske storlaget fikk seg enda et skudd for baugen, da The Times avslørte at Wiggins-legen Richard Freeman i 2011 mottok en forsendelse med ulovlig testosteron. Freeman hevdet forsendelsen var feilsendt.

Den eskalerende krisen i Team Sky og presset mot Brailsford er også hovedtema i procycling.nos nye podkast, Musette:

Tagget med: , ,

Les også disse