VIL BLI SJEF: Oscar Freire. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Freire sikler etter toppjobb

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.12.18 16:33

Del på    

– Jeg har en god følelse, sier den spanske legenden.

(procycling.no): Etter Javier Minguez sin overraskende fratredelse etter et særs vellykket VM for Spania, seiler selveste Oscar Freire opp som en av de heteste kandidatene til å bli ny spansk landslagssjef. Ifølge spanske medier vurderes både Feire og nåværende U23-sjef Pascual Momparler.

– Det er som jeg allerede har sagt til ham, dersom jeg blir får tilbud om jobben, vil jeg si ja, sier Freire til den spanske avisen Marca.

Minguez forlot sjefsjobben etter VM i Innsbruck der Alejandro Valverde suste inn til Spanias første fellesstartgull for herrer elite siden 2004. Gullet var dessuten Valverdes sjuende VM-medalje. 

Blant sterke reaksjoner hos rytterne, inkludert Valverde, ble Minguez’ kontrakt ikke fornyet da landslagssjefen i forhandlingene med det spanske forbundet og dets sjef Jose Luis Lopez Cerrón fremsatte et krav om høyere lønn. 

Freire selv sanket inn hele tre VM-gull, før han til slutt la opp i 2012, i tillegg til tre triumfer i Milano-Sanremo, fire etappeseire i Tour de France, sju etappeseire i Vuelta a España – samt seire i semiklassikerne Gent-Wevelgem og Vattenfall Cyclassics.

Med mange år som proff på samvittigheten, føler Freire seg både kvalifisert og rimelig sikker på å få jobben.

– Alle ønsker å bli best mulig. Det er iallfall min holdning, men jeg vet ikke om det er Momparler sin. Jeg har en god følelse, selv om ingenting er sikkert. Avgjørelsen ligger hos forbundet og Cerrón, sier Freire.

Tagget med: ,

Les også disse