LAKSEKONGEN: Jean-Marc Bideau vant 500 kilo laks under fjorårets Arctic Race. Premien skal han dele med venner, familie og Fortuneo Vital Concept.

Franskmann vant 500 kilo laks: – Det er galskap

Procycling
Tips meg

Publisert 18.07.16 09:53

Del på    

Arctic Race-premie feiret i Alpene.

(procycling.no): Søndag kveld inviterte fiskeoppdrettselskapet Salaks, i samarbeid med Polar Quality og Norges sjømatråd, til festmiddag for Tour de France-laget Fortuneo-Vital Concept i Alpene.

Anledningen var at Jean-Marc Bideau var førstemann over klatrepunktet på Lavangseidet under 2015-utgaven av Arctic Race of Norway.

Premien var et halvt tonn laks, levert kostnadsfritt på døra hjemme av Salaks og Polar Quality. Søndagens middag markerte at premien nå er klar for utlevering.

– Jeg møter ofte folk som ønsker å prate om premien jeg vant i Nord-Norge. Premien er jo helt syk, det er galskap. Syklister har aldri vært borti noe liknende. Klatrepremiene i Tour de France, for eksempel, kan ikke måle seg med denne premien, uttalte en lykkelig Bideau i forbindelse med middagen.

– 85 prosent av feltet ville i brudd
32-åringen fra Quimperlé har slitt med skader i deler av denne sesongen, og er ikke del av Fortuneo-lagets Tour de France-mannskap.

Bideau forteller at det var en vill kamp i hovedfeltet for å bli en del av bruddet på den aktuelle Arctic-etappen.

– Jeg tror 85 prosent av feltet forsøkte å gå i brudd før vi nådde toppen. Det var uvirkelig. Alle ville ha laksen, men jeg lyktes til slutt, forteller han.

Ny laksepremie i Arctic Race
Norges sjømatråd hadde flydd ned en norsk kokk for anledningen. Det var Tromsø-mannen Gunnar Jensen som sto bak festmiddagen.

Polar Quality lovte at de også i år skal dele ut 500 kilo laks til en rytter under Arctic Race of Norway.

– Premien fikk masse oppmerksomhet i fjor og det var aldri noe tvil om at vi skulle dele ut 500 nye kilo når Arctic Race kom til Nordland, sier salgssjef i Polar Quality, Marit Sivertsen.

Deler med familie og venner
Så hvordan skal Bideau nyte laksepremien fra 2015?

En mulighet hadde vært å få hele premien under treningsleiren i Valloire, men i stedet ønsker franskmannen å dele den med venner og familie.

– Min fryseboks er ikke stor nok til å lagre all laksen, så jeg kommer til å dele premien med familien, lagkamerater, støtteappart og kanskje også en veldedig organisasjon, sier han.

Brudd i bekkenet
To måneder etter klatreetappen i Nord-Norge, veltet Bideau stygt under et ritt i Italia.

Han pådro seg brudd i bekkenet og var sengeliggende i 45 dager. Deretter ventet sju ukers rehabilitering.

I mars var han tilbake i konkurranse under GP Cholet – Pays de Loire. Hans foreløpig siste konkurranse var Belgia rundt i mai.

Selv om det sportslige utbyttet av sesongen har vært marginalt så langt, fikk han i hvert fall en skikkelig opptur i den franske fjellheimen, søndag.

Ikke vil han få problemer med å finne ut hva han skal ha til middag det neste året, heller!

PS! Bideau skal ikke sykle årets Arctic Race of Norway, ettersom han er tatt ut til å kjøre Tour of Utah i samme periode.

Tagget med: , ,

Les også disse