HENGER GODT MED: Markus Hoelgaard er godt plassert sammenlagt etter 1. etappe av Arctic Race. Foto: Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team

Hoelgaard: – Dette lover godt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 15.08.19 18:51

Del på    

Uno-X rytteren ble eneste norske konti-rytter i frontgruppa under hektisk åpningsetappe i Arctic Race.

(procycling.no): I likhet med de fleste andre lot Markus Hoelgaard seg overraske over utviklingen på den første etappen av Arctic Race torsdag.

Sammenlagthåpet hos Uno-X Norwegian Development var en av tre nordmenn som kom med i første gruppe da hovedfeltet ble splittet i to store grupper etter kun 65 kilometer. Etter den avgjørende splitten fulgte en rask og hendelsesfull etappe, til slutt vunnet av Mathieu van der Poel i en spurt fra en 33 rytter sterk gruppe.

– Jeg tror de fleste hadde sett for seg en massespurt i dag. Men det ble en blodhard etappe med full gass hele veien. Det ble tøft, men det passet meg bra, sier Hoelgaard til TV2 etter å ha spurtet inn til en åttende plass på etappen.

Hoelgaard var våkent fremme og tok bonussekunder i en innlagt spurt like før feltet slo sprekket og den avgjørende splitten fant sted.

– Det var litt tilfeldig. Jeg var fremme i spurten som gikk gjennom (Leknes), og tok bonussekunder der, og etter det sprakk det opp. Jeg var overrasket over størrelsen på gruppen og at vi fikk gå. Men samarbeidet var overraskende bra hele veien. Derfor skjønte jeg ganske tidlig at dette kom til å gå hele veien, sier Uno-X-rytteren.

– Det var få som bommet. Alle sammenlagtrytterne var egentlig representert i gruppa. Det gikk i bakken ut av byen her, og da sitter nok de sterkeste med. Det er kanskje det som er forklaringen. Jeg hadde håpet at flere av de antatt sterkeste satt bak, men sånn er det.

Hoelgaard våkent med da angrepene gikk tidlig på etappen. FOTO: ARN_Gautier_Demouveaux

Vil kjempe i toppen

Hoelgaard hadde en sterk oppvisning under Arctic Race i fjor, da han ble nummer to sammenlagt, kun slått av russeren Sergei Chernetski. 24-åringen fra Ålgård mener han er kapabel til å gjenta bedriften i år og føler formen er lovende foran de avgjørende, kuperte etappene av rittet denne helgen.

Etter en fartsfylt åpningsetappen er nordmannen godt posisjonert sammenlagt, på en femteplass, seks sekunder bak ledende Van der Poel.

– Terningkast seks for meg frem til siste kilometer. Jeg bommet litt i spurten. Hadde håpet å få noe bedre ut av det, følte jeg hadde beina til det. Så da ble det terningkast fem.

– Tror ikke jeg kunne vunnet den spurten, men tror jeg kunne kommet fire eller fem plasser lengre frem. Likevel, det er ikke så stor forskjell på å bli nummer fire eller åtte. Jeg er fornøyd med det. Dette lover godt. Jeg har gode bein og er på forskudd nå. Så da må jeg bare fortsette sånn resten av helga.

Tagget med: , ,

Les også disse