VM-KLAR: Amund Grøndahl Jansen skal bytte ut den norske mesterskapstrøya med den norske landslagstrøya når han stiller til start i VM sammen med Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Carl Fredrik Hagen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Forventer selv at jeg kan blande meg inn i finalen i VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.09.19 20:45

Del på    

Grøndahl Jansen i god rute før VM etter hardt Tour of Britain.

(procycling.no): Med tre etappeseirer til Dylan Groenewegen og med både Mike Teunissen og Amund Grøndahl Jansen topp ti i sammendraget, ble det et ganske godt Tour of Britain for Jumbo-Visma.

For nordmannen var det syv dager lange etapperittet den siste virkelige store belastningen før VM-fellesstarten i Yorkshire om to uker.

– Det var en god oppladning til VM. Det var gode muligheter til å vinne på den nest siste etappen, men det ble litt for mange som ville kjøre. Med Mathieu (van der Poel) isolert hadde jeg egentlig trodd det skulle gå inn, så det var litt skuffende.

– De som kjører bak når han sitter alene, kjører jo på sett og vis for ham. Det hadde jeg ikke regnet med, at de skulle kjøre så fort. Da han ble isolert var planen å angripe og da trodde jeg folk ville la ham ordne opp mer på egenhånd, men den gang ei, sier 25-åringen til procycling.no.

Van der Poel på et eget nivå i de korte bakkene

På den nest siste etappen, med målgang på Burton Dassett Country Park, ble han til slutt nummer ti, etter at nevnte Van der Poel kom forbi i en rasende fart med rundt 400 meter igjen til målstreken i den bratte bakkeavslutningen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nordmannen hadde da ligget i et brudd i ti kilometer, men han tror uansett han skulle fått store problemer med å slå Van der Poel i en slik avslutning. Både på den nevnte etappen til Burton Dassett Country Park og den fjerde etappen til Kendal viste nederlenderen et ekstremt toppnivå. 

Van der Poel vant til slutt rittet sammenlagt etter tre etappeseirer, mens Matteo Trentin ble nummer to.

– Det var ganske eksplosive finaler i Tour of Britain. Jeg tror det blir annerledes i VM, med en lang finale. Jeg tror et ritt som Bretagne gir en bedre pekepinn for hvor man står enn Tour of Britain. Det er i hvert fall det jeg håper på, uten at jeg har sett nøye nok på løypa til å si det sikkert. I et ritt på under 200 kilometer og med en bakkeavslutning på under ett minutt, så er i hvert fall Mathieu veldig vanskelig å slå. (Matteo) Trentin er det mulig å slå, men han er også en god rytter. Mathieu er på et litt eget nivå på et halvminutt-minutt i motbakke.

I DET UMULIGE HJØRNET: Mathieu van der Poel viste virkelig frem toppnivået sitt i Tour of Britain. Foto: Stephen Pond/Getty Images

Skal finpusse formen i Belgia

For Grøndahl Jansen blir det nå noen rolige dager, før siste finpuss av VM-formen foregår i Belgia. Neste helg skal han kjøre Primus Classic (21. september) og Gooikse Pijl (22. september). I førstnevnte ritt er det meldt at Van der Poel, Greg Van Avermaet, Peter Sagan og Jasper Stuyven er blant rytterne som stiller til start. Sagan og Van Avermaet er også på den foreløpige startlista i Gooikse Pijl, hvor de tre norske kontinentallagene også har fått plass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I de to belgiske rittene får han dermed nok en god test mot flere av VM-favorittene, og nordmannen har også et klart mål om å kjøre inn gode resultater i de to rittene.

Den gode høstsesongen gjør også at det er gode sjanser for at han kan få en ganske fri rolle i VM.

– Jeg forventer i hvert fall av meg selv at jeg kan blande meg inn i finalen. Så får vi se hvordan rittet blir kjørt. Blir det en lettere rittutvikling, er det jo Alex som har størst sjanse. Da går vi for ham. Så får vi se hvor hardt det blir. Hvor mange som vil kjøre hardt og hvor hard løypa blir.

Les også: Kristoff: – Drar til VM med ambisjoner om å vinne

Jevnt over høyt nivå høsten gjennom

Selv har han ikke fått studert løypa nøye enda, men han vil naturligvis få god mulighet til det i dagene før VM-fellesstarten 29. september.

Positivt ser han også på rittets lengde. Hele 285 kilometer skal herrene gjennom, den lengste VM-fellesstarten siden 1976.

– Jeg føler i hvert fall ikke det er noen kode som må knekkes eller et stort problem. Er man i form, føler jeg det skal gå helt fint med distansen. Rittet blir jo mindre eksplosivt da, og det bør jo også passe meg litt bedre, sier Jumbo-Visma-rytteren.

Les mer om det norske VM-uttaket her!

VM-formen har han også ganske god kontroll på, etter at han prestert på et jevnt høyt nivå i rittene etter Tour de France.

– I utgangspunktet skal det være ganske bra. Jeg har kjørt mange ritt i det siste, så jeg vet litt hvor jeg står. Jeg satser på å få en god uke med hvile nå. Tour of Britain var et ganske hardt ritt egentlig, selv om det ikke skilte så mye til slutt. Jeg tror det skal bli god form etter å ha hvilt ut etter dette.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse