SANREMO: Kristoff ble i 2014 første norske vinner i Milano-Sanremo. FOTO: Getty Images/Tim de Waele.

NYTT FORSLAG PÅ BORDET: Det italienske sykkelforbundet foreslår å gi Il Lombardia den nye datoen til Milano-Sanremo, noe som igjen innebærer flytting av La Primavera. Det kan gi prioriteringsproblemer for noen av Norges beste ryttere. FOTO: Getty Images/Tim de Waele.

Foreslår ny dato for Milano-Sanremo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.05.20 10:46

Del på    

Og den kolliderer med Sykkel-NM.

(procycling.no): Etter at UCI satte opp en grovskisse der større éndagsritt og Grand Tours fikk hovedfokus, har de nasjonale forbundene nå blitt tatt med på råd for å finne fram til det optimale oppsettet, og samtidig finne plass til de litt mindre rittene på kalenderen.

I Italia har sykkelforbundet samarbeidet med proffenes egen rytterforening og kommet fram til et felles forslag for hvordan dette aller helst bør se ut.

Les også: Ringerike tar over årets NM-fellesstart

Noe overraskende er den aller største endringer at man ønsker å flytte på «De falne løvs ritt» (Il Lombardia) fra den vante datoen i slutten av oktober, og heller plassere monumentet den andre helga i august.

NM uten de største profilene?

I utgangspunktet er UCIs forslag til plassering av det nasjonale mesterskapet (helga 22.-23. august) som skaper problemene. FCI og Lega del Ciclismo Professionistico ønsker å løse floken ved å avholde mesterskapet i etterkant av Giro d’Italia (3.-25. oktober).

Også i Nederland og Belgia har denne datoen sett ut til å skape hodebry. Nederlenderne valgte i går å avlyse, mens belgierne ønsker å utsette mesterskapet til tidligst i september.

En eventuell flytting av Il Lombardia til lørdag 8. august forskyver samtidig Milano-Sanremo til lørdag 22. august. Det ser på papiret greit ut for italienerne, men sender samtidig andre nasjoner midt ut i en ny skvis: Norge var for eksempel blant nasjonene som prøvde å overholde den internasjonale datoen for det nasjonale mesterskapet (altså helga 22.-23. august).

Dersom UCI stiller seg bak endringsforslaget fra Italia, vil det høyst sannsynlig bety at årets NM i Røyse på Ringerike vil foregå uten toppnavn som Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen, eller i beste fall med sterkt reduserte proffer på startstreken (da tar vi ikke eventuell karantene med i betraktningen).

Tilbake til UCI før endelig avgjørelse

Det positive med forslaget er at en del ryttere kan velge seg Italia, og bli i det området for eventuelt å kjøre klassikere først og deretter fortsette forberedelsene inn mot Giro d’Italia i starten av oktober.

– Det er fremdeles mange ukjente variabler når det gjelder å vende tilbake til normalen før unntakstilstanden, men ettersom UCI ba oss om å lage et nytt utkast til kalender, har vi laget et forslag og samarbeidet med FCI. Det gir oss grunn til optimisme med mange av klassikerne våre i august og å benytte september til forberedelser foran Giro d’Italia, skriver president Enzo Ghigo i den profesjonelle rytterforeningen i en pressemelding.

Arrangører og interesseorgansisasjoner er også enige om å slå sammen Coppa Agostini, Coppa Bernocchi og Tre Valli Varesine til Trittico Lombardo den 22. september. Det er i tillegg klart at GP Beghelli faller ut og satser på å gjøre comeback i 2021 i stedet.

I Belgia sitter man nå med et liknende puslespill for å plassere Brabantse Pijl, Scheldeprijs, Tour de Wallone, Dwars door Het Hageland og noen ytterligere 1.1-ritt i tomrommene på kalenderen etter at WorldTour-rittene først fikk sin plassering.

Forslagene fra de nasjonale forbundene skal så sendes tilbake til UCI for en endelig avgjørelse.

August:
1: Strade Bianche
5: Milano-Torino
8: Il Lombardia
18: Giro dell’Emilia
20: Gran Piemonte
22: Milano-Sanremo
28: Trofeo Matteotti
29: Memorial Marco Pantani
31-4.9: Settimana Internazionale Coppi e Bartali

September:
5: G.P. Industria & Artigianato Larcianese
7.-14: Tirreno-Adriatico
16: Giro della Toscana
17: Coppa Sabatini
20: Giro dell’Appennino
22: Trittico Lombardo

Oktober:
3.-25: Giro d’Italia
31-1.11: Campionati Italiani (Italiensk mesterskap)

Tagget med: , ,

Les også disse