Prøv Procycling Pluss idag

EPA/PETER KLAUNZER

– Jeg følte meg strålende i starten

Procycling
Tips meg

Publisert 22.08.16 10:18

Del på    

Sagans OL-opptreden ødelagt av punktering.

Etter en meget lovende start fikk Peter Sagan drømmen om OL-medalje knust under vekten av en uheldig punktering søndag, da den sveitsiske forhåndsfavoritten Nino Schurter stakk av med gullet under herrenes rundebaneritt i terrengsykling. Jaroslav Kulhavy fra Tsjekkia tok sølv, mens bronse gikk til spanjolen Carlos Coloma Nicolas.

– Jeg følte meg strålende i starten og var blant de tre første. Men så fikk jeg en punktering og måtte sykle en halv runde før jeg fikk byttet hjul. Etter det ble det umulig å få kontakt med teten igjen, sier Sagen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ut fra en dårlig startposisjon hadde Sagan beveget seg frem i feltet etter kun kort tid i søndagens olympiske medaljeritt.

En ny punktering lengre uti rittet satte imidlertid et definitivt lokk på slovakens medaljeambisjoner. Sagan ble til slutt nummer 35 i Rio.

– Jeg hadde enda en punktering på runde tre eller fire, bare en liten en, men dekket min var som tyggegummi, sier 26-åringen.

– To punkteringer var dårlig for moralen min. Jeg gjorde alt, men det var mulig å komme blant de ti beste. Jeg følte meg kapabel til å være topp ti.

Etter rittet viste Sagan ingen anger over å ha valgt terrengritt fremfor landeveisrittet i OL.

– Jeg er tilbake på terrengsykkelen etter sju år og var veldig glad for å prøve meg, sier Sagan – som nå retter fokus mot å forsvare sin verdensmestertittel på landeveien i Qatar.

Tagget med: , ,

Les også disse