VAR MED I FJOR: Øivind Lukkedal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det føles litt bittert

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.05.16 19:04

Del på    

Øivind Lukkedal gamblet - og tapte.

KROKKLEIVA (procycling.no): Få ryttere, kanskje med unntak av talentene i Team Ringeriks-Kraft, hadde forberedt seg like spesifikt som Øivind Lukkedal foran Sundvolden Grand Prix.

Alt forrige helg var 21-åringen på plass for å prøvekjøre bakkene. De kjente han godt til av fra før også, som tidligere kontinentallrytter fra Ringerike.

Coop-Øster Hus fikk både Lukkedal, August Jensen og Krister Hagen med i den avgjørende utskillingen.

”Kannibalen” Hagen angrep, noe som ga Jensen og Lukkedal pusterom i gruppa bak.

– Han er så sterk selv og selger seg helt for meg. Det sier litt om hvor bra type han er, fortalte Lukkedal, sittende ensom på grusen i etterkant av målgang til procycling.no.

Unggutten var fullstendig utmattet og skuffet der han satt. Han hadde nettopp bidratt til etterlengtet norsk dominans i UCI-åpningen, men slet med å glede seg over fjerdeplassen der og da.

Lukkedal forsøkte å utnytte sin lokalkunnskap oppover den utfordrende bakken, men endte opp med å skusle bort egne muligheter.

– Med to kilometer igjen støtet Vangstad. Jeg vurderte det dithen at jeg kunne kjøre jevnt. Men jeg fikk akkurat ikke kontakt med Løvik over toppen. Da blir det fjerdeplass. Det svir nå. Jeg turte ikke å være med og ble litt defensiv. Jeg safet, og da ble det fjerdeplass og ikke seier, oppsummerer han.

– For dette rittet hadde du gledet deg til lenge?

– Jeg hadde forberedt meg godt og hadde sett fram til denne dagen her. Fjerdeplass er bra, men det føles litt bittert her nå.

Tagget med: , ,

Les også disse