GODT MED: Trond Håkon Trondsen på hjulet til Sondre Holst Enger på de lokale rundene i Horten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lovende start for Coop: – Nesten så bra som det blir

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.05.18 22:51

Del på    

God stemning i Coop-leiren etter topplassering og klatretrøye.

Det ble en god dag for Team Coop på åpningsetappen av Tour of Norway. Rogalandslaget fikk plassert Øivind Lukkedal i bruddet og gjorde også en god jobb med å bringe Trond Håkon Trondsen fram før massespurten i Horten.

Resultatet ut av det ble klatretrøye til Lukkedal og en solid femteplass til Trondsen.

– Det er jeg veldig fornøyd med. Det var målet mitt da jeg stod opp i dag. Det klarte jeg, så det var gøy, sier Lukkedal til procycling.no etter å ha vært oppe på podiet og mottatt hyllesten fra publikumet i Horten.

«Avtalte» brudd med Brekke Fløtten

Etter litt støting på fire mil, angrep Lukkedal sammen med Audun Brekke Fløtten (Team Virtu). Sammen kjørte de seg opp til Andreas Vangstad (Joker-Icopal), og fikk senere også besøk av Erik Nordsæter Resell (Uno-X Norwegian Development Team)

– Jeg snakket faktisk med Audun Brekke Fløtten i den nøytrale sonen og spurte om han skulle gå i brudd. Det skulle han, så da fulgte jeg bare etter han og så fikk vi gå. Så kom Resell opp. Det gjorde det litt verre med spurtene, men det var klatretrøya som var målet.

I kampen om klatretrøya var det Brekke Fløtten som ble den største konkurrenten, om som ble nummer to på begge de to stigningene,

– Han prøvde seg opp Gregershullet. Med 300 meter igjen tenkte jeg at det bare fikk briste eller bære og gikk til. Han fikk det etter 100 meter, så det var en god følelse.

Etter å ha vært først over etappens to stigninger har Lukkedal sanket ti poeng. Med åtte poeng som maks uttelling på torsdagens etappe, er det gode sjanser for at det blir flere dager i klatretrøya for Coop-rytteren.

– Jeg håper å beholde den så lenge som mulig, men jeg tar det dag for dag.

Trondsen sikter mot de to neste etappene

Lukkedal lot seg også imponere av lagkamerat Trondsen.

– Det er nesten så bra som det blir. Vi kan ikke regne med at vi vinner her med Groenewegen, så femteplass er kjempebra, sier han

Med femteplassen ble Trondsen beste kontinentalrytter, og 100 meter før mål så det til og med ut som om Coop-rytteren kunne ta en plass på pallen.

– Jeg klarte å komme meg frem rett før spurten åpnet og tok hjulet til Dylan Groenewegen. Dessverre mistet jeg litt kontrollen i humpene helt på slutten, og når man da er stiv i tillegg så ble litt for tungt helt på slutten, forteller Trondsen i en pressemelding fra laget.

Åpningsetappen ble uansett positiv for Trondsen, som beviste for seg selv at han kjempe om topplasseringer i konkurranse med ryttere fra de to øverste nivåene.

– Formen er bra og de neste to etappene passer meg godt. Spesielt den tredje etappen er jeg glad i, sier Trondsen om den velkjente avslutningen i Sarpsborg.

Tagget med: , , ,

Les også disse