<b>KLASSIKERRYTTER SØKES:</b> Alexander Kristoff vant årets Flandern rundt, men Katjusja er likevel på jakt etter nye hjelpere for nordmannen. Foto: Francois Lenoir (Scanpix/Reuters)

DRØMMEREPRISE? Alexander Kristoff er nok defintivt blant dem som vil ønske et klassiker-VM i Flandern 2021 velkommen, om det skulle bli tilfellet. Her fra seieren hans i Flandern rundt i 2015. Foto: Francois Lenoir (Reuters)

Flandern vil ha VM i 2021

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.01.18 20:25

Del på    

– Om verdensmesterskapet arrangeres i Flandern, er det som om det vender hjem, sier klassikerlegende.

Det er få regioner hvor sykling har så stor betydning som i Flandern. Med ritt som Flandern rundt, Gent-Wevelgem og Omloop Het Nieuwsblad har regionen en helt sentral rolle i vårklassikerne, alle ritt med tusenvis av tilskuere langs veien.

I 2021 er det 100 år siden det første verdensmesterskapet i landeveissykling ble arrangert, og i den sykkelgale regionen ønsker de å markere det med å arrangere verdensmesterskapet i jubileumsåret.

Belgia har arrangert VM totalt ni ganger, hvorav seks har funnet sted i Flandern. Sist var tilbake i 2002, da den mer eller mindre paddeflate løypa i Zolder endte med en masespurt hvor Mario Cipollini sikret seg mestertittelen.

– Flandern har ikke arrangert VM siden 2002, og nå har vi sjansen til å få VM til Flandern i jubileumsåret, sier sportsminister i Flandern, Philippe Muyters, ifølge Het Laatste Nieuws.

Muyters har nå foreslått for den flamske regjeringen at de offisielt nominerer Flandern som en kandidat til VM i 2021, og Muyters har fra idrettsdepartementet satt av 3,5 millioner euro (snaut 34 millioner kroner) til arbeidet med utarbeide det flamske budet – et bud som skal være levert til UCI innen juni.

Les også: Belgia ønsker VM-dobbel

Den belgiske sykkelpresidenten, Tom Van Damme, ønsker et VM-bud hjertlig velkommen.

– Jeg forholder meg veldig forsiktig ettersom VM må bli tildelt av UCI, men jeg tror vi som en stor sykkelnasjon har en god sjanse til å få VM i 2021 til Flandern, sier han.

– Ønsker løype som i Flandern rundt

Fremdeles er det langt fra klart hvor i regionen et eventuelt VM skulle blitt arrangert. Den tidligere klassikerhelten Johan Museeuw deltok selv i VM i 2002, og er klar på at han heller foretrekker en tøffere løype enn hva man fikk i Zolder.

– Jeg ønsker heller en rute som ligner på Flandern rundt. Våre egne ryttere drømmer fremdeles om Flandern rundt, sier Museeuw, og mener Oudenaarde (som er målby i nevnte ritt) vil være den ideelle basen.

– Om verdensmesterskapet arrangeres i Flandern, er det som om det vender hjem. Vi har det i genene våre, sier den tredobbelte vinneren av Flandern rundt og Paris-Roubaix.

MUUREN: Fabian Cancellara på vei opp Muur van Geraardsbergen i 2010, et av stedene som virkelig tiltrekker seg mange tilskuere under de flamske klassikerne. Foto: Tim de Waele

Også Roger De Vlaeminck, én av tre ryttere som har vunnet alle de fem monumentene, er også positiv til Oudenaarde som en base. Om han selv skulle skissert en løype, trekker han frem Edelareberg og Volkegemberg som to bakker han gjerne ville sett figurere i en rundløype.

– VM må bli kjørt i en selektiv løype, men det må også forbli trygt. Derfor vil jeg unngå de verste brosteinspartiene. Jeg vil ikke foreslå klatringer som Kemmelberg, det synes jeg er litt for farlig. Samtidig må det også være noe, det er tross alt et verdensmesterskap. Det skal være tøft, sier De Vlaeminck.

Fra Oudenaarde har i hvert fall Alexander Kristoff gode minner fra seieren i Flandern rundt i 2015. Både han og Edvald Boasson Hagen har i flere år utmerket seg i de flamske klassikerne, og vil ved et eventuelt VM i 2021 være 34 år, noe som må kunne omtales som en god alder for klassikerveteraner.

Før den tid venter VM i Innsbruck i 2018, mens Yorkshire er tildelt VM i 2019. Hvor mesterskapet arrangeres i 2020 er fremdeles ikke bestemt, men mye tyder på at italienske Veneto er den største favoritten til å mesterskapet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse