Prøv Procycling Pluss idag

AVLYST: Flandern rundt. FOTO Tim de Waele/Getty Images

Flandern rundt avlyst grunnet korona-pandemi

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.03.20 21:39

Del på    

Jobber med å finne senere dato.

(procycling.no): Den 104. utgaven av Flandern rundt vil ikke finne sted 5. april som først planlagt. Grunnet spredning av COVID-19-viruset har arrangøren av brosteinsklassikeren, Flanders Classics, sett seg nødt til å avlyse årets ritt. Damenes 17. utgave er også avlyst.

– I kveld har (flamske) føderale myndigheter innført en rekke tilleggstiltak i kampen mot COVID-19-viruset. I tillegg er det bestemt at tiltakene skal utvides til å gjelde frem til 5. april. Dette betyr at Flanders Classics ikke lenger har mulighet til å arrangere Flandern rundt som planlagt, skriver arrangøren i en pressemelding tirsdag kveld.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Meldingen fra den belgiske arrangøren – som også er ansvarlig for Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs og Brabantse Pijl – kommer samme kveld som ASO valgte å annonsere avlysningen av Paris-Roubaix, Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege. Med Milano-Sanremo allerede avlyst, er dermed alle av vårens monument skrinlagt.

– De nye tiltakene fra føderale myndigheter forhindre oss fra å arrangere Flandern rundt den 5.april. Det er selvsagt langt viktigere ting enn sykkelritt om dagen. Vi håper å kunne bidra til at vi på kort sikt kan returnere til våre normale liv igjen, sier Tomas Van Den Spiegel hos Flanders Classics.

Arrangøren vil nå jobbe sammen med det internasjonale sykkelforbundet UCI og representanter for lagene og rytterne, med sikte på utsette rittene til en senere dato på kalenderen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fra før har listen av kansellert ritt vokst seg stor den siste tiden. I tillegg til de allerede nevnt, er også Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico, Tour of the Alps, Gent-Wevelgem, Tour de Yorkshire, Tour de Romandie, Baskerland rundt og E3 BinckBank Classic blitt strøket på kalenderen. I Frankrike holdt ASO frem med Paris-Nice, men etter sterkt press ble søndagens avslutningsetappe stoppet før start.

Tagget med: ,

Les også disse