NESTEN BEST: Vegard Stake Laengen kunne først juble etter å ha blitt ikledd den hvite ungdomstrøya. Deretter måtte han skuffet høre at en feil gjør at han likevel ikke får beholde den på fredagens etappe. Foto: Kjetil R. Anda

Fikk trøya på podiet, mistet den på vei ut

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 14.08.14 19:17

Del på    

Stake Laengen offer for internt rot.

NORDKAPP (PROCYCLING.NO): Det ble nesten et helnorsk podium på den første etappen i Arctic Race. Med Nordhaug i sammenlagttrøya og spurttrøya, samt August Jensen i klatretrøya, toppet Vegard Stake Laengen det hele med å kapre ungdomstrøya.

Trodde han.

For like etter å ha vært på podiet og mottatt folkets hyllest, fikk den lange nordmannen beskjed om at han likevel ikke kommer til å kjøre i den hvite trøya på fredagens andreetappe.

Cannondale skal angivelig ha mottatt startnummer 46, og tildelt dette til sin rytter Davide Villella. På rittets lister fantes ingen nummer 46, men 45.

Derfor ble ikke italieneren registrert da han kom i mål like bak Nordhaug, og det ble først feilaktig rapportert at det var Juraj Sagan, storebroren til Peter Sagan, som ble nummer to.

Stake Laengen, som kom inn som nummer syv, ble derfor registrert som beste rytter under 25 år.

– Nei det var flott å bli beste rytter, sier Stake Laengen før han blir avbrutt av Cyclingnews-journalist, Jean-Francois Quénet:

– You will not have the jersey.

– What, svarer Stake Laengen, før han blir forklart problemstillingen.

– So I’m not the best rider, ler nordmannen.

Les også: Nordhag med overlegen seier

– Ikke kjipt
Det tar imidlertid ikke askergutten så tungt.

– Neida. Det er seier som teller og det var likevel gøy å være med på å prege rittet, sier han til procycling.no.

For formen er virkelig i anmarsj for 25-åringen som var meget skuffet etter å ha blitt vraket fra Bretagne Sèchè sitt Tour de France-lag.

– Det har jeg lagt bak meg. Nå er det bare deilig å kjenne at formen er bra.

Klatretrøya var planlagt
En som garantert sykler i klatretrøya i morgen, er August Jensen. Bodøværingen satt i brudd store deler av rittet, og knappet de nødvendige poengene.

GLISTE: August Jensen gliste bredt etter å ha kapret klatretrøya på den første etappen av Arctic Race. Bodøværingen er i kjempeform og utelukker ikke at trøya blir med hjem til ØsterHus Ridley. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

GLISTE: August Jensen gliste bredt etter å ha kapret klatretrøya på den første etappen av Arctic Race. Bodøværingen er i kjempeform og utelukker ikke at trøya blir med hjem til ØsterHus Ridley. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Det er derimot tredjeetappen opp Kvænangsfjellet som står i hodet på ØsterHus Ridley-rytteren.

– Det er ikke utenkelig at jeg prøver meg opp der. Jeg får prøve å spare litt krefter før selve fjellet begynner.

– Litt sur vind
Det så værmessig meget greit ut da rytterne la ut fra Hammerfest torsdag ettermiddag. Men nærmere Nordkapp blåste det opp slik mange hadde spådd.

– Jeg merket det var litt sur vind. Jeg forsøkte å skjule meg litt bak bilene etter at jeg hadde sluppet meg ned fra bruddet, men så lenge vi slapp regn så er det bra.

Også Stake Laengen fikk føle den nordnorske kulden på kroppen.

– Det var mye vind, men det passa meg egentlig veldig bra. Jeg har bra kraft og får brukt den når det blåser opp, men Belkin ble litt for tøffe i dag, medgir 25-åringen.

Fredag sykles den andre etappen i rittet fra Honningsvåg til Alta. Du får det hele LIVE på procycling.no fra klokken 12:45.

Tagget med: , ,

Les også disse