ULISSI: Italieneren tok seieren i GP Montreal. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Favorittene fikk ikke spurte om seieren i Montreal

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 22:40

Del på    

Diego Ulissi sto som seierherre etter spennende finale.

(procycling.no): Peter Sagan, Greg Van Avermaet og Michael Matthews. Dette var rytterne alle så på under GP Montreal søndag kveld.

De tre store VM-favorittene toppet listene i Quebec på fredag, og måtte tåle å være favoritter også i Montreal. Dog ble det vanskelig for deres respektive lag å kontrollere det tøffe rundbanerittet.

Med to gjenstående runder på 12 kilometer, satte Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac) fart i en av rundens bakker. Det dannet seg et sterkt brudd på i underkant av 20 ryttere, hvor både Sunweb og Bora-hansgrohe hadde ryttere representert. Dermed stilnet samarbeidet noe i det sterkt reduserte feltet.

Dessverre for både Sunweb og Bora klarte ikke deres ryttere å følge hardkjøret i bruddet, og de seks beste rytterne i bruddet fikk luke da Bauke Mollema (Trek-Segafredo) dro til med et helhjertet magedrag. 

Han fikk med seg Tony Gallopin (Lotto), Jesus Herrada (Movistar), Diego Ulissi (UAE), Tom Jelte-Slagter (Cannondale-Drapac) og Jan Bakelants. 

Bak klarte de fortsatt ikke å samarbeide, og det var en liten gruppe med få hjelperyttere igjen. Tom Dumoulin hadde ikke kreftene til å tette luken på egenhånd. Da Tony Gallopin satte opp farten og prøvde seg på et solostøt på de siste to kilometerne, ble det klart at vinneren kom til å være en av de seks.

Gallopin hadde 20 meter på de fem i den siste 180-graderssvingen før det seige oppløpet – det samme oppløpet som Nordhaug avgjorde rittet i 2012. Ulissi tettet luken, og Bakelants gikk fra hjulet hans. Ulissi var kald, og på slutten var det klart at han hadde desidert mest krefter igjen. Dermed tok Vegard Stake Laengens lagkamerat en meget solid WorldTour-seier.

Herrada ble nummer to, mens Jelte-Slagter tok tredjeplassen.

I spurten om syvendeplassen var Greg Van Avermaet hvassest. Han var foran Matthews og Sagan. De var 16 sekunder bak den italienske 28-åringen.

Vegard Stake Laengen var eneste norske rytter i rittet. Han kom ikke inn sammen med feltet.

Tagget med: ,

Les også disse