Prøv Procycling Pluss idag

EKSTREMT GOD TIMING: Diego Ulissi var under press fra blant andre Peter Sagan, men holdt likevel hodet kaldt i Agrigento. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Ulissi tok sin 7. etappeseier i giroen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.10.20 16:37

Del på    

UAE-Team Emirates timet det best i Agrigento.

(procycling.no): Lagkamerat Valerio Conti gjorde en strålende innsats i front av feltet for å sette opp Diego Ulissi foran den kuperte avslutningen i Agrigento.

UAE-rytteren strakk ut feltet skikkelig, men det tok først fyr da Luca Wackermann (Vini Zabu-KTM) angrep rett i etterkant av kilometersmerket.

Mikkel Frolich Honoré (Decuninck-Quick Step) og Ulissi gikk etter. Den siste rytteren som orket å tyne det lille ekstra ut av kroppen var ingen ringere enn Peter Sagan.

Det flatet litt ut over toppen, før det ventet en ny «kicker» på de siste 200 meterne opp til mål. Her var Ulissi taktisk smart og roet seg litt ned, og slapp dansken forbi på siden. Så giret han opp og startet spurten sin omtrent da Sagan tettet luka opp til de to.

Kjørte av spurterne

Det skulle vise seg at 31-åringen som nylig holdt Markus Hoelgaard fra livet under Skoda Tour, hadde mer enn nok punch igjen. Han akselererte på nytt forbi Honoré på innsiden, mens Sagan tok omveien på utsiden. Ulissi tok til slutt en klar seier i Agrigento – totalt hans 7. etappeseier i Giro d’Italia.

– Jeg fortalte Valerio Conti at han skulle øke tempoet slik at vi fikk kjørt av spurterne foran den siste kilometeren. Vi gjorde det på en perfekt måte. Jeg er veldig glad for dette resultatet, uttalte Ulissi etterpå.

Sagan har ikke vunnet et sykkelritt siden den 5.-etappen av Tour de France i fjor. Han har heller aldri stilt til start i Giro d’Italia tidligere, og jakter dermed sin første etappeseier i rittet. BORA-hansgrohe-kapteinen var ikke i toppslag under Tour de France i forrige måned, men viste prov på formutvikling i dag.

Han vil dog få en lei nøtt å knekke i kraft av Michael Matthews på flere av de kuperte etappene som venter under årets giro.

Foss rykket opp én plass i sammendraget

Filippo Ganna klarte for øvrig å holde seg i feltet på vei inn og forsvarte dermed sammenlagtledelsen.

Også Tobias Foss (18.-plass) og Carl Fredrik Hagen (38.-plass) satt med feltet inn. Foss rykket opp til fjerdeplass sammenlagt etter at han leverte en gnistrende tempo dagen i forveien.

Mandag venter en langt tøffere utfordring med målgang på Mont Etna.

Tagget med: , ,

Les også disse