FIKK IKKE REISE HJEM: Diego Ulissi gjennomførte full karantene i Abu Dhabi før han endelig fikk reise hjem til sin nyfødte datter. Nå kommer han med oppfordring til andre syklister: - Ikke sett andres liv i fare, sier UAE-rytteren. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Fikk endelig møte nyfødt datter etter 16 dagers karantene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.03.20 09:14

Del på    

– Et av de vakreste øyeblikkene i livet mitt.

(procycling.no): Se for deg at din kone er lagt inn på fødestua, mens du selv holdes innesperret mot din vilje på et hotell over 6 000 kilometer unna.

Marerittet åpenbarte seg for Diego Ulissi, som endte opp med å holde kontakt via telefon og datamaskin da kona Arianna fødte Anna den 3. mars.

30-åringen fra Cecinia satt i karantene ved W Hotel Abu Dhabi – Yas Marina i totalt 16 dager, før han endelig fikk reise ut fredag 13. mars. Dagen etter fikk han endelig møte sin nyfødte datter for aller første gang i familiens bolig i Lugano:

– Å se Arianna igjen, Lia og fremfor alt lille Anna, som ble født tidlig i mars, var en av de vakreste øyeblikkene i livet mitt. Det var et øyeblikk med uforglemmelige følelser, sier Ulissi til avisen Il Tirreno.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Diego Ulissi (@diego.ulissi)

To positive tester for UAE-laget

Videre forteller UAE-Team Emirates-rytteren at UAE Tour fikk en brå slutt rett i etterkant av den 5. etappen, da det ble oppdaget Covid-19 smitte satt i forbindelse med sykkelrittet.

– Vi reiste tilbake til hotellet og ble umiddelbart isolert av medisinsk personell. Det endte med at oss i UAE-laget og noen andre lag ble satt i karantene. Samtidig ble de første testene unnagjort. Dessverre testet både Fernando Gaviria og Maximiliano Richeze positivt og fra den dagen begynte tvungen isolasjon. For min del endte det opp med periode på 16 dager. Det var veldig lange dager og på flere måter utfordrende, forteller han.

Ulissi testet negativt ved tre anledninger, og åpnet etter hvert opp for at han og blant andre Sven Erik Bystrøm fikk lov til å reise hjem fra Emiratene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK REISE HJEM TIL SLUTT: Sven Erik Bystrøm fikk ikke reise hjem fra Emiratene før fredag for snart én uke siden. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Der ventet to nye uker i karantene, men nå fikk italieneren i hvert fall lov til å nyte tiden sammen med familien.

– Å stanse rittene var unngåelig. Det er en måte å møte denne forferdelige pandemien på. Som syklister reiser vi over hele verden i løpet av en sesong, og bor på alle mulige slags hoteller. Vi kommer i kontakt med mange mennesker langs ruta og ved målganger, i tillegg til støtteapparat og nære kolleger. På grunn av dette er risikoen for å spre viruset videre for stor. Jeg tror vi er nødt til å innse at muligheten for at hele 2020-sesongen etter de mange avlysningene av større eller mindre ritt, kan endte opp med å bli avlyst på permanent basis dersom det vil ha helsemessig gevinst, forteller han.

Ulissis oppfrodring: – Ikke sett andres liv i fare

Mens Covid-19-viruset virkelig har fått fotfeste i Ulissi hjemland, og dødsraten er i ferd med å skyte i været, er historien en helt annen i Sveits.

Alpe-landet er langt mindre rammet enn for eksempel nabolandene Italia og Østerrike. I hvert fall enn så lenge. Ulissi forteller også at han foreløpig kan trene som vanlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Karantenen over for Bystrøm: – Glad for at jeg får komme hjem til min kone

– I Sveits er det ennå ikke innført restriksjoner mot å sykle utendørs.

Ulissi kommer likevel med en oppfordring til de som blir møtt av forbud fra sine lokale myndigheter:

– Folkens, hvis du ikke kan slå deg til ro med dette, og her henvender jeg meg til syklister i alle aldre og kategorier, så gjør som meg: I Abu Dhabi hadde jeg to uker på rulle inne på hotellrommet mitt. Ikke sett ditt eget eller andres liv i fare. Det er i hvert fall min anbefaling.

Tagget med: , ,

Les også disse