GOD SESONGSTART: Bystrøm har sett bra ut som hjelperytter i sesongstarten og får nå muligheten til å kjøre for egne sjanser i helgen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Får sjansen i klassikeråpningen: – Håper på topp ti

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.19 21:18

Del på    

Bystrøm klar for å gripe muligheten i kapteinenes fravær.

Med blant andre Alexander Kristoff og Fernando Gaviria opptatt i UAE Tour, kommer UAE Team Emirates til den flamske åpningshelgen uten sitt sterkeste lag.

Det gir en mulighet for Sven Erik Bystrøm til å kjempe om gode resultater.

– Det åpner seg helt klart en mulighet der. Jeg har fått beskjed om at jeg har fått en fri rolle til Omloop Het Nieuwsblad sammen med Jasper Philipsen, forteller rogalendingen til procycling.no.

– Jeg vil gjøre så godt jeg kan. Selvfølgelig håper jeg å kunne kjøre inn et bra resultat. Det er jo ikke så ofte jeg får muligheten til det selv. Sånn sett er det viktig for min egen del, å bevise at jeg kan beherske noe utover å være hjelperytter, sier han videre.

Sikter mot topp ti

Bystrøm hadde en solid klassikersesong i fjor, med 27. plassen i Paris-Roubaix etter et tidlig brudd som det mest fremtredende resultatet. For resten av klassikersesongen vil han vært blant hjelperne som skal sitte lengst med kapteinene, og i deres fravær er han klar for å gripe muligheten.

På spørsmål om topp 20 hadde vært et godt resultat, kommer også ambisjonene fram.

– Jeg håper jeg kan kjøre inn blant de ti beste. Da ville jeg vært fornøyd. Om du blir nummer 20 gjenspeiler ikke det så mye, men kan du komme blant de ti beste så beviser du i hvert fall noe. Det avhenger av hvordan rittet utarter seg, slik som i fjor så var det jo en relativt stor gruppe som spurtet om andreplass. Det finnes gode muligheter, men selv om jeg har en fri rolle, så må jeg jo hjelpe Philipsen om det drar seg mot en spurt. Men jeg har i hvert fall frihet til å angripe og prøve litt selv også.

Sjekk ut sesongplanen til Bystrøm her!

Mens Bystrøm har gjort en god figur som hjelperytter i Australia og Oman så langt denne sesongen, har 20 år unge Philipsen virkelig tatt overgangen til WorldTouren på en eksemplarisk måte. I tillegg til å ha vunnet den femte etappen i Tour Down Under, har han notert seg for ytterligere tre plasseringer blant de seks beste.

WORLDTOUR-SEIER: Jasper Philipsen har også startet sesongen bra, her fra da han vant den 5. etappen i Tour Down Under etter deplasseringen av Caleb Ewan. UAE har allerede tatt syv seirer denne sesongen, et antall de måtte vente helt til juni for å nå i fjor. – Vi har fått en del nye ryttere som har kommet med mye positivt. Mye nytt i støtteapparatet som har bragt inn mye positivt. De har en litt annen tilnærming og jeg føler at vi bygger på noe godt, sier Bystrøm. FOTO: Daniel Kalisz/Getty Images

Belgieren vil sannsynligvis være den naturlige kapteinen i søndagens mer spurtvennlige Kuurne-Brussel-Kuurne, men han er foreløpig uprøvd i en såpass tøff brosteinsklassiker som Omloop Het Nieuwsblad på elitenivå.

Bystrøm har likevel god tro på at lagkameraten vil slå godt fra seg.

– Slik han har kjørt så langt denne sesongen tror jeg han er vårt beste kort i begge rittene, men jeg har også fått en beskyttet rolle på lørdag i hvert fall. Det blir meg og ham laget kjører for på lørdag, så får vi se hvordan vi løser det.

Stoler på erfaringen

Før den flamske åpningshelgen rapporterer Bystrøm om god form, og mener at det i hvert fall ikke skal være noe i veien med det fysiske.

Noe han er hakket mer usikker på er hvordan selve finalen i rittet er. I fjor pusset arrangøren liv av den gamle Flandern rundt-avslutningen med Muur van Geraardsbergen og Bosberg. Det sammenfalt med den første sesongen i Bystrøms fire år lange proffkarriere at han ikke deltok i Omloop Het Nieuwsblad.

– Det blir et litt annet ritt. Jeg kjenner den gamle løypa ganske godt, så det blir mye å sette seg inn i. Jeg er godt kjent der nede, men så gjelder det å memorere rekkefølgen og hvilke partier det er viktig å sitte foran i. Det blir en ekstra jobb jeg har å gjøre frem mot lørdag, sier Bystrøm, og forteller at de skal på rekognoseringstur av avslutningen på fredag.

– Ideelt sett skulle jeg nok vært der nede én gang tidligere i vinter og kjørt løypa. Fått følelsen på brosteinen og klassikersykkelen. Det er ikke ideelt at jeg kommer ned nå, to dager før, får en ny sykkel og brosteinsfølelsen for første gang. Det er en liten ulempe, men jeg håper at jeg har såpass mye erfaring fra tidligere at jeg plukker det kjapt opp, sier den nå 27 år gamle Bystrøm.

Tagget med: , , , ,

Les også disse