NYTT ROSA Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock (9068542q)

MAGLIA ROSA: Tom Dumoulin som Giro-vinner i 2017. FOTO: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock

Fantastiske sponsornyheter for Team Sunweb

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.04.18 14:14

Del på    

Har sikret driften i uoverskuelig framtid.

(procycling.no): I 2017 tok reiseoperatøren Sunweb steget opp som hovedsponsor i sykkellaget som bærer samme navn.

Basert på dagens pressemelding virker det å være en posisjon de ønsker å beholde i lang tid.

Det tyske selskapet er nå enig med sykkellaget om en uvanlig forlengelse av samarbeidet, den strekker seg nemlig over et ikke-spesifisert antall år.

Etter 2019-sesongen vil avtalen ikke ha noen avgrensing i den andre enden. Dersom partene bestemmer seg for å avslutte avtalen, vil den fortsette ut inneværende sesong og ytterligere to år.

Står støtt mens andre vakler

Sponsorsarbeidet gir Team Sunweb en konkurransefortrinn mange andre WorldTour-lag kan misunne dem. Mens Tinkoff-Saxo Bank og IAM Cycling forlot sykkelsporten i 2016, er det i dag spørsmålstegn rundt BMC Racing (mens EF Education-Drapac overlevde fjoråret med et nødskrik).

– Med denne stabiliteten kan organisasjonens fokus dreie mange, mange år inn i framtida. Det gir oss ikke bare muligheter til å tenke langsiktig, men også til en stor grad å forme våre en framtid, og bli et lag å regne med både på dame- og herresiden, sier generalmanager Iwan Spekenbrink i en pressemelding.

Laget har alt signert Tom Dumoulin fram til 2022-sesongen, og har stoppnavn som Michael Matthews, Wilco Kelderman, Coryn Rivera og Ellen van Dijk på lønningslista.

Foran årets sesong hadde de også norske Sindre Lunke, men han fikk ikke fornyet kontrakt og skrev heller under for Fortuneo-Samsic.

– I stedet for å være en midlertid sponsor, sikter Sunweb mot å sette et sterkt avtrykk med dette laget og i tillegg som en investor i sykkelsporten som også tar ansvar på områder som talentutvikling og antidoping. Avtalen bør ikke bare være gode nyheter for Sunweb-satsingen, men for sykkelsportens helhet og framtida, uttaler Tim van den Bergh i det tyske selskapet.

Tagget med: , , ,

Les også disse