- STINKENDE HETT: Caleb Ewan tåler den australske sommeren godt

VANT IGJEN: Caleb Ewan gikk til topps under Down Under Classic. Her fra en tidligere anledning. Foto: Arkiv.

Ewan tangerte Greipel med overbevisende seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.01.19 15:03

Del på    

Tok sin tredje seier i Down Under Classic.

For tredje gang ble det seier i Down Under Classic til Caleb Ewan. I nye farger i Lotto Soudal fikk han pangstarten han hadde håpet på og holdt unna for Peter Sagan på de siste hundre meterne.

En som ikke kom seg til den spurten var Phil Bauhaus (Bahrain-Merida), som gikk ned i en velt tre runder før mål. Velten splittet et lite øyeblikk feltet i to, hvor Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) var den siste som hadde kontakt. Flere kom opp bakfra, men på den siste kilometeren gikk det nok en velt. Dermed ble det effektivt ble en spurt om seieren mellom Caleb Ewan (Lotto Soudal), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og Alex Edmondson (Mitchelton-Scott).

Der var Ewan best og holdt unna med en sykkellengde ned til Sagan. Dermed tangerte han også rekorden til André Greipel med tre seirer i rittet.

– Jeg visste at det kom til å bli en vanskelig spurt å vinne på grunn av det sterke feltet her. Jeg visste at formen min var god og det var et veldig aggressivt ritt som gjorde det enda vanskeligere, sier Ewan etter målgang i intervju med Jens Voigt og la også til at han var veldig godt fornøyd med innsatsen til sine nye lagkamerater.

Selv holdt Ewan seg for det meste rundt Roger Kluge, som han kjenner godt fra tiden i Mitchelton-Scott, og som til slutt leverte han i perfekt posisjon på oppløpet.

Både Kristoffer Halvorsen og Hoelgaard kom seg unna de to veltene, men ble begge hindret og var for dårlig plassert til at de klarte å kjempe seg inn blant de ti beste. Hoelgaard kom inn som best av nordmennene til en 21. plass.

Nettopp velt var viktig for Halvorsen å unngå, som pådro seg et brudd i hånda etter å ha veltet på oppløpet i samme ritt i fjor.

– Jeg følte meg helt grei. Det var viktig å ikke velte. Satser på noen gode resultater på de første etappene, skriver sørlendingen i en SMS til procycling.no.

Hagen jobbet bra i Lotto-debuten

Alt var klart for en meget spennende opppvarming til Tour Down Under, som starter på tirsdag, under søndagens kriteriumsritt i Adelaide.

Allerede tidlig ut på rittet viste overraskende nok Danny van Poppel seg i front. Spurthåpet til Jumbo-Visma slang seg med i det første bruddet som etablerte seg, men etter å ha fått kjent litt på konkurransefart igjen slapp han seg ned før den første innlagte spurten etter fem runder.

Der var Neil van der Ploeg (UniSA-Australia) først og bruddet fikk ligge i front i syv-åtte runder til. Bak i feltet var selvsagt flere lag som var interessert i å samle det for en spurt, hvor blant andre Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) var å se langt fremme gjennom store deler av rittet og tok flere solide føringer.

De tre øvrige innlagte spurtene ble vunnet av Will Clarke (Trek-Segafredo), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) og Manuele Boaro (Astana), men etter å ha passert den siste etter 20 runder gikk det sakte, men sikkert mot en samlet spurt.

Favorittseirer i dameklassen

Damenes Tour Down Under ble avsluttet med et kriteriumsritt i samme løype like før herrene. Ikke overraskende endte også det i en spurt, hvor Chloe Hosking (Alé Cipollini) tok etappeseieren foran Letizia Paternoster (Trek-Segafredo) og Rachele Barbieri (Bepink).

I sammendraget ble det seier til Amanda Spratt. Mitchelton-Scott-rytteren tok en suveren etappeseier på den andre etappen som ble avsluttet opp Mengler Hill og var aldri truet på de to gjenværende etappene.

Lagvenninnen Lucy Kennedy ble nummer to i sammendraget og den siste plassen på podiet gikk også til en australier etter at Rachel Neylan (UniSA-Australia) klarte å ta to bonussekunder underveis. Dermed klatret hun forbi Kristabel Doebel-Hickok (Rally UHC) og sørget for et helaustralsk podium.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse