GEROLSTEINER: Davide Rebellin hadde sine beste år på sykkelen da han syklet for det tyske Gerolsteiner-laget. Foto: Arkiv

Evigunge Rebellin vant i Indonesia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.09.17 17:28

Del på    

46-åringen tok sin første seier på to år.

Davide Rebeliin har rukket å bli 46 år gammel, men italieneren sykler fremdeles aktivt, nå for kontinentallaget Kuwait-Cartucho.es. Det er ikke mer enn to år siden han vant Coppa Agostini foran Vincenzo Nibali, Niccolo Bonfiazio, Giacomo Nizzolo og Sonny Colbrelli, men siden den gang har det ikke blitt noen seirer på veteranen, som ble nummer ti i det italienske mesterskapet tidligere i år.

Den første seieren på to år kom på onsdagens åpningsetappe i International Tour de Banyuwang Ijen i Indonesia. Der klatret han klart bedre enn konkurrentene, og vant etappen med over halvannet minutt.

Rebellin huskes best for å være den første som vant Ardenner-trippelen (Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège) samme år, noe han gjorde i 2004. Siden vant han sølv i OL i 2008, men ble senere fratatt det etter å ha blitt tatt for doping.

Et godt tegn på akkurat hvor lenge Rebellin har vært i sporten, er at han ble nummer ni i Giro di Lombardia (i dag kalt Il Lombardia) helt tilbake i 1992.

Tagget med:

Les også disse