NY MULIGHET: Alexander Kristoff tror på massespurt i Nimes tirsdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– En god mulighet for meg

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.07.19 12:51

Del på    

Nest siste spurtsjanse for Kristoff i Nîmes.

NÎMES (procycling.no): Alexander Kristoff og resten av de gjenværende spurterne vil trolig barke sammen mot slutten av den 16.etappen tirsdag, når Tour de France-feltet kommer tilbake til Nîmes hvor nordmannen vant i 2014.

– Det er en god mulighet for meg, nest siste spurtetappe. Jeg regner med det blir en spurt. Har sett avslutningen og det kommer nok til å bli litt vanskelig. Det er stor vei, en del rundkjøringer, og det kommer nok til å bli strukket godt ut. Kanskje mer enn man skulle tro på en så stor vei, så gjelder det nok å være litt fremskutt på grunn av de rundkjøringene. Det gjelder for Sven (Erik Bystrøm) å få meg så langt frem som mulig inn mot de rundkjøringene, sier Kristoff til procycling.no før starten i Nîmes.

– Man er aldri 100 prosent sikker, men jeg er 90 prosent sikker på spurt.

Med temperaturer på opp mot 40 grader vil de 177 kilometerne bli ekstra krevende. Det er også ventet at vinden vil øke i styrke ut på ettermiddagen, hvilket kan frembringe hektisk viftekjøring og kamp om posisjonene på de siste milene.

– Vi har fått vite at det er ganske åpent og kan bli en del sidevind. Men det er ganske varmt i dag, da pleier ikke sidevinden å ta så mye, men det kan bli et problem.

Uproblematisk bakke

Drøye 20 kilometer før mål venter en kort og ikke altfor bratt, ukategorisert stigning. Kristoff ser ikke for seg at den vil skape store problemer for spurterne.

– Tror jeg skal komme meg over. Den er ikke så bratt. Men igjen, varmen kan spille en et puss. Er man dehydrert så puster man ikke så godt, og da kan man få hammeren. Det kommer til å bli varmt.

Elia Viviani (Quick-Step), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og Caleb Ewan (Lotto Soudal) har alle vunnet en etappe hver så langt. Den samme trioen regnes som favorittene til å vinne tirsdagens etappe også. For Kristoff kan det være gunstig å finne hjulet til en av dem før oppløpet.

– Litt vanskelig å si. Det er tre mann som har hver sin etappe som utpeker seg. Det beste blir nok å få ett av de. Føler Quick-Step ofte har det beste opptrekket, men nå har Jumbo-Visma fått det ganske godt til her, men nå har de mistet (Wout) Van Aert. Det blir vanskelig å vite hvem jeg bør følge, sier Kristoff – som bekrefter at UAE Team Emirates vil kjøre aktivt for å samle feltet til en spurt.

– Vegard kommer nok til å jobbe en del i dag. Sponsoren ønsker dessuten å se litt UAE i front også.

Tagget med: ,

Les også disse