Cycling: 79th Gent - Wevelgem 2017 / Men Arrival / Peter SAGAN (SVK)/ Niki TERPSTRA (NED)/ Gent (Deinze) - Wevelgem (249Km) / Men / Ghent / Flanders Classics / © Tim De Waele

– Et eksempel på hvordan man kan tape mot meg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.03.17 18:30

Del på    

Peter Sagan var ikke imponert over Niki Terpstras taktikk i Gent-Wevelgem.

(procycling.no): Mange hevet øyebrynene da Greg Van Avermaet og Jens Keukeleire fikk gli ifra Peter Sagan, Niki Terpstra og Søren Kragh Andersen uten å angripe.

Det skyldtes at Peter Sagan gikk av rulla for å få frem Terpstra og Kragh Andersen. Verdensmesteren likte ikke at den nederlandske Quick-Step-rytteren ikke ville være med å dra. Dermed ble femmannsgruppen splittet i to, men ingen av de to som var bak med Sagan ville dra ham opp til de to fremste, som var i ferd med å opparbeide seg en luke som skulle vise seg å bli avgjørende.

Det ble et særdeles dårlig samarbeid blant den uenige trioen, noe som førte til at de to belgierne fikk enda flere meter. Det ble støting og venting før samarbeidet tok seg opp, men da var det for sent.

Da Peter Sagan ble spurt av Sporza hva som skjedde da gruppen ble splittet, ventet han lenge før han sa «ingenting». Så fortsatte han:

– Jeg vet ikke hva Terpstra ville. Han angriper, og så vil han ikke dra. Dette er bare ett eksempel på hvordan man kan tape et ritt mot meg, sa Sagan og lo.

– Ikke rettferdig

– Jeg er ikke hans lagkamerat. Hva skal jeg jobbe for, at han slår meg i spurten? Jeg kunne bestemme hvem som skulle vinne i dag, flirer verdensmesteren.

Peter Sagan har vist seg å være særdeles sterk i vårklassikerne denne sesongen. Samtidig innehar han en giftig spurt, og er en fryktet mann inne på oppløpet. Derfor er det ventet at han må gjøre mye jobb.

Dette ville ikke Sagan være med på i dag.

– Jeg er ikke skuffet, mer motivert. Hvis du alltid vinner, mister du kanskje motivasjon. Jeg er motivert til å ta noen seire. Men én mot alle er ikke sport, dette er bare en veldig dårlig lek.

Terpstra forsvarer seg

Terpstra og Quick-Step har på sin side måttet tåle en del kritikk for hvordan de utspilte taktikken sin i finalen. Til slutt satt de igjen med en fjerde-, sjette- og niendeplass.

– Han er verdensmester, og vi hadde Boonen og Gaviria i gruppen bak. Da er det ikke opp til meg å tette luken, sier han til Sporza.

Terpstra var i seg selv ikke veldig skuffet over rittet, men poengterer at de spilte et spill og tapte. Patrick Lefevre, Quick-Steps manager, klandrer ikke Niki Terpstra.

– På papiret kan ikke Terpstra vinne mot Sagan og Van Avermaet. På et visst punkt, slipper Sagan en luke, og Terpstra vil ikke tette den. Han kunne ikke tenke at Sagan skulle spille så hardt, forklarer han.

Tagget med: , ,

Les også disse