UTE: Odd Christian Eiking kom ikke til start på 4. etappe i Dauphiné Libéré. FOTO: Tim de Waele/Getty Images.

Eiking ute av Critérium du Dauphiné

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.06.18 14:25

Del på    

Nordmannen mister to etapper med viktig Tour de France-oppkjøring.

(procycling.no): Odd Christian Eiking stilte ikke til start på 6. etappe av Critérium du Dauphiné, et 110 kilometer lang fjellmonster fra Frontenex til Le Rosière. 23-åringen fra Askøy er blitt syk med mageproblemer og var den eneste rytteren som ikke startet lørdagens etappe.

Det franske etapperittet er en viktig oppkjøring til Tour de France for Wanty-rytteren Eiking, som imponerte på den fjerde etappen til Lans-en-Vercors. Der gikk nordmannen i brudd, sammen med blant andre italieneren Dario Cataldo som kjempet om etappeseier helt inn. 

– Formen min er på bedringens vei. Kanskje kunne vi holdt unna til mål hvis vi hadde samarbeidet, men han var veldig sterk. Jeg vil se hvordan beina mine utvikler seg de kommende dagene, sa Eiking etter torsdagens etappe.

Nordmannen kjemper om en plass på Tour de France-laget til det belgiske prokonti-mannskapet til Wanty Groupe Gobert, som i all hovedsak skal bygges rundt den lovende,  franske outsideren Guillaume Martin, 25-åringen som var en av åpenbaringene under fjorårets Tour.

Etter en vårsesong i større grad preget av sykdom, kom Eiking til Critérium du Dauphiné etter et lengre treningsopphold i høyden på spanske Sierra Nevada. Den norske klatreren var også del av gruppen Wanty-ryttere som nylig dro til Nord-Frankrike for å rekognosere brosteinspartiene om skal sykles på den 9. Tour de France-etappen som har målgang i Roubaix. Den tidligere FDJ-rytteren har to deltakelser i La Vuelta på sin foreløpige Grand Tour-CV.

Tagget med: ,

Les også disse