UNDER KNIVEN: Odd Christian Eiking fikk konstatert blindtarmbetennelse under samling i Spania med Circus-Wanty Gobert-laget. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Eiking står overfor Strade Bianche-debut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.12.19 11:04

Del på    

– Jeg gleder meg til det, sier 24-åringen.

(procycling.no): To nordmenn sto på startstreken foran årets utgave av grusklassikeren Strade Bianche. Det var debutant Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates).

Sistnevnte kjørte også der i 2017.

NB! Strade Bianche ser du LIVE hos Eurosport Norge lørdag 7. mars, 2020!

De siste åra har også Truls Korsæth, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch og faktisk også Kristoffer Skjerping (for Cannondale-Garmin i 2015) forsøkt seg i rittet. Boasson Hagen står med den beste, norske plasseringen i rittet. Han ble fjerdemann i 2009, da hans svenske lagkompis Thomas Löfkvist vant i Siena.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I 2020 skal trolig nok en nordmann i aksjon under det nå 184 kilometer lange WorldTour-rittet. Den 7. mars på neste års kalender er nemlig huket av for Odd Christian Eiking.

– Jeg har aldri kjørt der før, men jeg gleder meg til det, sier Eiking til procycling.no.

– Hvordan er cyclocross-ferdighetene dine?

– Ekstremt bra, svarer Eiking i kjent stil.

CF Hagen tror Eiking klarer seg fint

Askøy-mannen har i flere sesonger rettet fokus mot noen av de tøffeste éndagersrittene sykkelsporten har å by på, nemlig Amstel Gold Race, La Fléche Wallonne og Amstel Gold Race.

Kapasitetsmessig bør ikke Strade Bianche isolert sett være noe problem. «Det 6. monumentet» foregår også i utmattende, småkupert terreng. Grusveiene stiller dog store krav til rytterne, både når det gjelder «bike handling» og posisjonering. Sistnevnte punkt er også essensielt for å unngå punkteringer i forkant av en viktig sterrato (grusparti). Skjer det, er nemlig løpet meget fort kjørt:

– I Strade Bianche er det veldig viktig med riktig bike handling og tyngdeoverføring i svinger og frem/bak på sykkelen i krevende partier for å unngå velt og punktering. I tillegg er posisjonering sykt viktig inn mot sektorene som skiller, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Oppegård-mannen debuterte i fjor og sto av etter å ha pådratt seg en lite beleilig punktering på forhjulet.

– Hvordan tror du Eiking vil henge med i et slikt ritt?

– Jeg er sikker på at han klarer seg fint der uten at jeg kjenner altfor godt til ferdighetsnivået hans fra for eksempel cyclocross eller terrengsykling.

Tradisjonell oppkjøring mot Katalonia

Vestlendingen fikk i fjor en etterlengtet debut i Tour de France. Hans belgiske arbeidsgiver kunngjorde onsdag at laget blir hetende Circus-Wanty Gobert neste sesong.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Eiking forteller at han ikke skal på treningssamling i regi av laget før på nyåret. De første rittene på hans foreløpige sesongplan ser slik ut:

Mallorca Challenge, Tour of Oman, Classic de l’Ardèche, Strade Bianche og:

– Forhåpentligvis Katalonia rundt, påpeker Eiking.

PS: Eiking sto på podiet både etter Ardèche og Grand Prix de Plumelec-Morbihan i år. Høydepunktet, foruten Tour de France-deltakelsen, var nok etappeseieren på Storheia under Arctic Race i midten av august.

Tagget med: , , , ,

Les også disse