NÆRMER SEG VM: Odd Christian Eiking (helt til venstre) og Edvald Boasson Hagen (helt til høyre) er trolig de to sterkeste norske kortene på herrenes fellesstart i VM. Her fra et brudd i Critérium du Dauphiné. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Eiking: – Edvald kan være det sterkeste kortet i VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.18 22:03

Del på    

23-åringen håper å finne toppformen i høstkulden i Innsbruck.

– Jeg har jo tidligere sagt at jeg håper på topp 20, men jeg skal være såpass ærlig og si at da skal ting virkelig klaffe. Jeg har som mål om å kjøre så godt jeg overhodet kan, så får vi se hva det holder til, sier Odd Christian Eiking.

Askøyværingen har for alvor begynt å sette øynene på 30. september og VM-fellesstarten i Innsbruck.

Onsdag og torsdag har han kjørt Giro delle Toscana og Coppa Sabatini. Generalprøven før han vender snuten mot Østerrike kommer på lørdag, i Memorial Marco Pantani.

Så langt er det lite som tyder på at 23-åringen er i storform, etter 44.- og 59. plass i de to italienske rittene.

– Det har vært veldig varmt her nede i Italia, så formen har foreløpig ikke vært som forventet. Jeg ser på værmeldingene at i hvert fall VM-uka blir kjøligere, så jeg håper at jeg er bedre. Nå i varmen disse to dagene har det vært godt under pari, forklarer han.

Over 30 grader i Italia

I Italia melder Eiking at det har vært opp mot 33 grader, kombinert med høy luftfuktighet. Nordmannen kom rett fra Norge før de to rittene, noe som betyr at temperaturforskjellen har vært på rundt 15-20 grader.

I Innsbruck kan det faktisk bli en tilsvarende temperaturforskjell fra Italia, men denne gang i riktig retning, med temperaturer rundt ti grader meldt for store deler av neste uke.

Eiking har hatt en noe trøblete sesong, hvor mageproblemer plaget han i Critérium du Dauphiné, Østerrike rundt og gjorde at han ikke kom til start i Tour of Britain. I forkant av Tour of Britain, veltet han også i Deutschland Tour som gjorde at kroppen ikke var på sitt beste.

– Jeg har følt meg ok på trening den siste tiden, så jeg håper bare det er varmen som gjør at jeg føler meg litt dårlig nå. Med noen ritt i beina og en uke til VM etter det siste rittet i Italia, så håper jeg å være god nok til å kjempe i VM.

Lang oppladning i Innsbruck

Allerede etter lørdagens ritt, blir fokuset vendt mot Innsbruck. Eiking ankommer VM-byen på søndag og får dermed en hel uke til å teste ut den knallharde løypen som venter rytterne.

– Hehe, ja, jeg får håpe det kan gi meg et lite pluss, sier han humrende.

Til mesterskapet kommer han sammen med Edvald Boasson Hagen, Carl Fredrik Hagen, Markus Hoelgaard, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.

Da uttaket ble klart, var det Boasson Hagen som ble omtalt som en «naturlig kaptein». Det til tross for at det er Eiking som normalt sett regnes som den beste klatreren.

 

– Slik det ligger an nå, kan han være det sterkeste kortet med mindre jeg eller noen andre finner på noe veldig bra i VM. Vi skal ikke gå rundt og forvente det helt store av verken Edvald eller noen andre. Vi kan selvsagt gå rundt og håpe på en god dag, men vi er langt fra noen favoritter, sier Eiking.

– Det er egentlig ganske åpent. En får bare kjøre for dem som har best bein. Kaptein eller ikke har ikke så mye å si i en slik løype. En får bare hjelpe hverandre og kjøre for dem som er best mot slutten, sier Boasson Hagen selv.

Selv om rittet fremdeles er halvannen uke unna, har Eiking allerede rukket å tenke litt på rittutviklingen. I fjorårets VM var han på offensiven underveis og viste seg godt fram fra et sent mellombrudd. Noe lignende kan vi få se i årets VM-fellesstart.

– Har man beina, så tror jeg det kan være aktuelt å gjøre. Det kommer helt an på hvordan kroppen føles og hvor bra man sitter med. I den løypa tror jeg noe slikt kan være lurt.

Tagget med: , ,

Les også disse