VELTET STYGT: Serge Pauwels deiset i bakken på oppløpet i Carcassonne og er nå ute av Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Edvalds lagkamerat ute av touren med brudd

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.07.18 19:21

Del på    

Veltet på oppløpet.

(procycling.no): Serge Pauwels maktet ikke å følge de beste opp førstekategorien Pic de Nore, og måtte dermed spurte om restene i Carcassonne.

To minutter etter at Magnus Cort hadde spurtet ned oppløpet til seier, skulle Dimension Data-rytteren og 14 andre ryttere spurte om niendeplassen, men rundt den siste svingen gikk det galt.

LES OGSÅ: Cort tok første danske etappeseier på ni år

Damien Howson (Mitchelton-Scott) ser ut til å feilberegne banen sin, klipper bakhjulet til Greg Van Avermaet og han stuper inn i Arthur Vichot (Groupama-FDJ), som drar med seg Pauwels, Daniel Martinez (EF Education First-Drapac) og Jesús Herrada (Cofidis). 34-åringen stuper over styret og lander hardt på asfalten.

(artikkelen fortsetter under videoen)

https://twitter.com/LeTour/status/1021064155690864640

I en pressemelding bekrefter det sørafrikanske laget at belgieren nå er ute av rittet. Pauwels lå som nummer tre i kampen om klatretrøyen, 26 poeng bak ledende Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors).

– Dessverre hadde Serge en stygg velt i avslutningen på dagens etappe. Velten var ikke hans egen feil og virker veldig meningsløs også. Han veltet ganske hardt på sin høyre albue og brøt olecranon (den delen av albuebeinet som danner albueleddet sammen med overarmsbeinet og spolbeinet, red.anm.) i høyre albue. Det er faktisk en skade som han har hatt på venstre side tidligere og det er noe som krever operasjon for å fikse. Vi holder allerede på å organisere operasjon til ham i Antwerp og han vil være tilbake på rulla ganske raskt etter operasjonen, men vi er åpenbart veldig skuffet over velten, sier lagets lage, Dr. Jarrad Van Zuydym.

Tidligere har laget mistet både Mark Cavendish og Mark Renshaw, etter at duoen havnet utenfor tidslimiten på den 11. etappen. Edvald Boasson Hagen fullførte dagens etappe i gruppettoen og kom i mål over 23 minutter etter dagens etappevinner.

https://twitter.com/TeamDiData/status/1021072485163438081

Tagget med: , ,

Les også disse