INGEN SMIL: Vincenzo Nibali hadde ingen grunn til å smile etter 2. etappe i Tour of Croatia onsdag. Her er italieneren avbildet under Tirreno-Adriatico tidligere i år. EPA/DARIO BELINGHERI

Durasek tok luven av Nibali

Procycling
Tips meg

Publisert 19.04.17 18:40

Del på    

Kroaten med etappeseier og ledertrøye på hjemmebane.

(procycling.no): Foran nesen på en tilsynelatende slukøren Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) gjorde Kristijan Durasek (UAE Team Emirates) beslag på den andre etappen av Tour of Croatia onsdag. I klatringen opp Biokovo var Jaime Roson (Caja Rural) kroatens nærmeste forfølger, med Nibali på tredjeplass.

Anført av sine fjellhjelpere Franco Pellizotti og Kanstantsin Siutsou forsøkte storfavoritten Nibali å ta kommando i finalen opp til mål. Med to kilometer igjen angrep italieneren og rykket til flere ganger i de bratteste partiene. Forsøkene virket lovende, men 32-åringen klarte aldri å riste av seg sine rivaler.

Roson lå tett på hjul og nøytraliserte Bahrain-rytteren. Da så Durasek sitt snitt til å gå kontra, hvilket 29-åringen gjorde med et god timet angrep på de siste 200 meterne. UAE-rytteren fikk aldri noen luke til resten av det lille favorittfeltet, men sørget for å holde konkurrentene bak seg og tok seieren foran hjemmefansen.

Etappen var bare 123 kilometer lang og besto hovedsakelig av den siste, 25 kilometer lange stigningen opp til Biokovo. På grunn av snø ble imidlertid den stigningen halvert.

Mens Durasek tok veien opp på podiet, der han også ble overlevert ledertrøyen, gikk Nibali rett inn i følgebilen, tydelig misfornøyd med sin tredjeplass.

Truls Korsæth (Astana), eneste nordmann i rittet, kom inn med et større felt 15 minutter etter tetgruppen.

Tagget med: , ,

Les også disse