OVER OG UT: Tom Dumoulin sto av Tour de Suisse foran den 6. etappen etter kraftanstrengelsen ha la ned for å vinne Giro d´Italia i forrige måned. FOTO: © Tim De Waele

Dumoulin reiste hjem fra Tour de Suisse

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.06.17 15:08

Del på    

Skylder på utmattelse etter Giro d'Italia.

(procycling.no): Etappe seks av Tour de Suisse ble vinket igang uten Tom Dumoulin på startstreken. Nederlenderen vant Giro d’Italia i mai, og har naturlig nok ikke sprudlet i det krevende rittet i Alpe-nabolandet.

For å skvise sitronen litt ekstra, var 26-åringen tilbake i konkurranse allerede seks dager etter karrierens største triumf, da han deltok under Hammer Series i Limburg.

I Sveits ble han femtemann på tempoetappen, men har også fungert som opptrekker for Michael Matthews underveis.

Team Sunweb oppgir en intens og krevende rittperiode som grunn til at han valgte å stå av rittet etter kun fem etapper.

– Vi visste alt før vi dro til Sveits at vi skulle se an deltakelsen dag for dag når det gjelder Tom. Etter toppavslutningen for et par dager siden, la vi merke til at han var sliten. Han ga det et nytt forsøk i går, men konklusjonen var at det ikke var noe poeng å kjempe videre. Vi ønsker heller at han skal få lade batteriene inn mot det nederlandske mesterskapet, før han skal få hvile litt i juli foran andre halvdel av sesongen, sier svensken Marc Reef.

Dumoulin håper å forsvare tempotronen i det nederlandske mesterskapet, og skal siden i aksjon under Spania rundt. Tour de France har aldri stått på planen til årets Giro d’Italia-vinner.

I september vil han være blant favorittene foran VM-tempoen opp mot Fløyen i Bergen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse