SYK: Tarmplager gjør at Tom Dumoulin må skyve på sesongplanen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dumoulin må stå over flere ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 11:25

Del på    

Vil vente til han er helt frisk igjen før planene legges videre.

(procycling.no): Det skriver Dumoulin selv i en oppdatering på Instagram tirsdag kveld. Nederlenderen skulle opprinnelig starte sesongen med Volta a la Comunitat Valenciana, men måtte trekke seg like før rittstart grunnet sykdom.

– Jeg skulle fløyet til høydeleir på torsdag, men vi må utsette det til jeg er hundre prosent igjen, skriver han på Instagram.

I en kort uttalelse til NOS, sier Jumbo-Visma at det skal være snakk om tarmplager, og at det foreløpig ikke er kjent hva de skyldes.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi vil endre rittprogrammet mitt ved å hoppe over Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, for å gi meg tiden til å komme fullt tilbake. Det er veldig synd, for jeg følte meg utrolig og kunne ikke vente på sesongstarten. Det er synd at jeg må vente litt lenger, forteller Dumoulin. 

Begge de to italienske rittene skulle han etter planen kjøre med blant andre Amund Grøndahl Jansen. Nordmannen er selv for tiden i høyden på Teide, sammen med Wout van Aert og Mike Teunissen.

Dumoulin har dermed fremdeles ikke kjørt et ritt siden han brøt Critérium du Dauphiné i fjor sommer. Nederlenderen og Team Sunweb ble enige om å avslutte kontrakten i fjor høst, og Dumoulin er nå en del av et fremadstormende Jumbo-Visma. Han skal etter planen også kjøre Tour de France, hvor det nederlandske laget skal stille med Dumoulin, Primoz Roglic og Steven Kruijswijk som kapteiner.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse